Hava Durumu

Dramın fotoğrafı...

İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta kıyılarında yaşanan dramın boyutları tek bir fotoğraf karesiyle gözler önüne serildi. Yüzerek kıyıya ulaşmaya çalışan ailenin bir an için suda kaybettiği bebeği, Sualtı Kurtarma Timi yakalamayı başardı. O dramatik an, bir gazetecinin çektiği fotoğrafla ölümsüzleşti.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2021 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2021 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dramın fotoğrafı...

Faslı göçmenlerin 17 Mayıs'ta saat 02.00'den itibaren başlattıkları ve Fas yönetiminin göz yumduğu düzensiz göç akınıyla Ceuta kentinin kuzey (Benzu) ve güney (Tarajal sahili) sınırlarından yüzerek ya da yürüyerek son iki günde 8 binden fazla kişi İspanya'ya geçti.

İspanya İçişleri Bakanlığı, Kuzey Afrika'daki İspanyol toprağı Ceuta kentine 17 Mayıs'tan bu yana yasa dışı yollardan geçiş yapan 8 bin kadar düzensiz göçmenin çoğunluğunu Fas'a geri gönderdiğini açıkladı.

Aileler açık denizden İspanya'ya geçmeye çalışırken, dramatik sahneler de çekildi. AP'deki karede İspanyol Guardia Civil memuru küçük bir bebeği kurtarırken böyle görüntülendi.

Kıyıya ulaşmaya çalışan ailenin bir an için suda kaybettiği bebeğini, İspanya Sualtı Kurtarma Timi'nden Juan Francisco yakalamayı başardı.

O dramatik an, bir gazetecinin çektiği fotoğrafla ölümsüzleşti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.