Hava Durumu

DSÖ, koronavirüsün varyantlarında isim değişikliği yaptı

Dünya Sağlık Örgütü, ülkelerin imajlarını olumsuz etkilediği gerekçesiyle koronavirüs varyantlarına yeni adlar verdi. Artık varyantlar, ilk görüldükleri ülkelerin adlarıyla değil, Yunan alfabesindeki harflerle anılacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2021 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
DSÖ, koronavirüsün varyantlarında isim değişikliği yaptı

COVID-19 salgınında virüs varyantları, ilk görüldükleri ülkelerin adlarını aldı. Ancak hükümetler bu durumun ülkelerinin imajlarını bozduğunu öne sürüyordu.

Ülkelerden gelen talepler üzerine DSÖ ilk kez varyantlara farklı adlar koydu.

Örgüt bunun için sırasıyla Yunan alfabesindeki harfleri kullandı.

Buna göre, İngiliz varyantı ''Alfa'', Güney Afrika varyantı ''Beta'', Brezilya varyantı ''Gamma'', Hindistan'da görülen 2 varyant ''Delta'' ve ''Kappa'', ABD'de görülen 2 varyant ise ''Epsilon'' ve ''Iota'' adlarını aldı.

Bu yeni isimlendirme kararı ile, varyantların çıktığı ülkelere yönelik ayrıştırıcı tedbirlerin önlenmesi amaçlanıyor. Bu da ancak yeni adların bütün dünyada genel kabul görmesine bağlı.

Bazı virüsler için yeni isimlendirme yapılmamıştı

DSÖ ''Mers'' olarak bilinen Ortadoğu Solunum Sendromu ya da Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi için yeni bir adlandırmaya gerek görmemişti.

Malezya'nın Nipah kasabasından adını alan Nipah virüsü ile Kongo'nun Ebola nehri ile anılan Ebola virüsü için böyle bir uygulamaya gidilmemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.