Hava Durumu

Dünya Karapapak Türkleri Gençliği: 'Kerkük ebedi Türk yurdudur'

Dünya Karapapak Türkleri Gençlik Teşkilatı, Kerkük konusunda basın açıklaması düzenledi. Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiği belirtilen açıklamada, yapılması planlanan referandumun da kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Karapapak Türkleri Gençliği: 'Kerkük ebedi Türk yurdudur'

-Serap ÖZTÜRK-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştirmeyi planladığı referandumun yol açtığı siyasi kriz sürüyor. Türk hükümeti referanduma net bir dille karşı çıkarken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konuyla ilgili nihai kararımızı 22 Eylül'deki MGK'da vereceğiz" dedi.

Dünya Karapapak Türkleri Gençlik Teşkilatı'ndan da konuyla ilgili sert bir açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kerkük tarih boyunca Türklerin kadim bir yurdu olmuştur. Selçuklular'dan bu yana Türk milletinin yaşadığı topraklardır. Osmanlı İmparatorluğu'nda da Süleyman Şah ve akrabalarının, Kayı boyunun yerleşmiş olduğu yurttur. Kerkük'te referandum yapılmasına karşıyız, Irak'ın toprak bütünlüğü arzumuzdur. Bu noktada devletimizin, milletimizin ve siyasi partilerimizin durduğu yerde duruyoruz. Bunun bilinmesini istiyoruz. Irak Türkmenleri'ne sahip çıkılmasını istiyoruz. Kerkük üzerinde oynanan bu kirli oyunu Türk milleti olarak bozacağız ve Kerkük, ebediyen Türk yurdu olarak kalacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.