Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Uruguay

Galatasaray file bekçisinin yer aldığı Güney Amerika temsilcisi Uruguay tarihinde 13. kez Dünya Kupa'sında mücadele edecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2018 06:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2018 06:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Uruguay

KALEDE MUSLERA VAR!

10 takımlı Güney Amerika gurup elemelerini Brezilya'nın ardından ikinci sırada tamamlayarak Dünya Kupası'na katılma biletini alan Oscar Tabarez yönetimindeki Uruguay şampiyonada son 8 takım arasına kalmayı hedefleyen bir ekip. Daha önce 1988-1990 yılları arasında da Uruguay'ı çalıştıran Tabarez, ikinci döneminde de 2006'dan bu yana takımın başında. 71 yaşındaki kurt hoca 2011 yılında ekibiyle birlikte Copa America şampiyonluğu yaşamıştı.

Gök Mavililer anlamına gelen Celeste lakabıyla anılan Uruguay'ın kupadaki en büyük kozu, şüphesiz Edinson Cavani ile birlikte Barcelona forması giyen Luis Suarez olacak.   13. kez Dünya Kupası'na katılan Güney Amerika ekibi 1930 ve 1950 yıllarında şampiyon olarak tarihindeki en büyük başarılarını yaşamıştı.   2010'daki şampiyonada performansıyla dünyanın en iyi 7. Kalecisi seçilen Galatasaray file bekçisi Fernando Muslera'ya bu kupada da büyük işler düşecek.

KADRO:

Kale: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Campana (Independiente), Martin Silva (Vasco da Gama)

Savunma: Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), Diego Godin (Atletico Madrid), Guillermo Varela (Penarol), Gaston Silva (Independiende), Maxi Pereira (Porto); Sebastian Coates (Sporting Lizbon)

Orta Saha: Carlos Sanchez (Monterrey), Rodrigo Bentancur (Juventus), Cristian Rodriguez (Penarol), Nahitan Nandez (Boca Juniors), Giorgian De Arrascaeta (Cruzeiro), Lucas Torreia (Sampdoria), Matias Vecino (Inter), Diego Laxalt (Genoa), Gaston Ramirez (Sampdoria)

Forvet: Luis Suarez (Barcelona), Cristian Stuani (Girona), Maxi Gomez (Celta Vigo), Edinson Cavani (PSG)

TEKNİK DİREKTÖR: Oscar Tabarez

Daha önceden 1988-1990 yılları arasında da Uruguay'ı çalıştıran 71 yaşındaki Oscar Tabarez, ikinci döneminde de 2006 yılından bu yana takımın başında. Oscar Tabarez, Uruguay'a 2011 yılında Copa America şampiyonluğu yaşatmıştı. Deneyimli teknik adam, Uruguay'ın başında çıktığı 191 maçta 93 galibiyet, 48 beraberlik, 50 de yenilgi aldı.

YILDIZ OYUNCUSU: Luis Suarez (Barcelona)

Uruguay'ın Dünya Kupası'ndaki hiç şüphesiz en büyük kozu, son yıllarda olduğu gibi Edinson Cavani ile birlikte Barcelona forması giyen Luis Suarez olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.