Hava Durumu

Dünya onu izliyor! Her aşamayı kaydetti böyle ispatladı

Modern hayatın evlerini ve yaşamlarını bir kenara bırakıp, doğada tek başınıza yaşadığınızı hayal edin. Öncelikle barınmanızı sağlamalı ve kendinize bir ev inşa etmelisiniz. Tüm bunları yaparken hiç teknoloji kullanmayıp, oldukça ilkel yöntemleri tercih ettiğinizi düşünün. 2015 yılında YouTube kanalını açan John Plant, insanların videolarına bu kadar çok ilgi göstereceğini tahmin etmemişti. Plant, ıssız bir doğada tek başına yaşamadığını sadece insanlara yapabileceklerini göstererek ispatlayabilmek için buraya geldiğini ve bu videoları çektiğini söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2021 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2021 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya onu izliyor! Her aşamayı kaydetti böyle ispatladı

Son yıllarda sosyal medyada milyonlarca kez izlenen bu tarz videolara denk gelmişsinizdir. Tamamen ilkel yöntemlerle kendi el aletlerinizi, toprak, su ve taş kullanarak belli başlı ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Eğer doğada bir baltaya ihtiyacınız varsa, uygun bir taş bulun kendinize bir balta yapın. Bir ev istiyorsanız, ağaçlardan, çamur ve kayalardan kendinize bunu inşa edebilirsiniz.

Günümüz toplumunda, birçok şeye kolayca erişebiliyoruz ve belki de var olan yeteneklerimiz körelip gidiyor.

Milyonlarca defa izlenen bu videolarda uygun bir toprak seçilip, sadece el becerisi ve kendi yaptığınız aletlerle nasıl ev yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Modern dünyadan etkilenmeden, bir şeylerin nasıl yapılabileceğini anlatan videolar pek çok insan tarafından ilgiyle izleniyor.

Eğer bir tencereye ihtiyacınız varsa, bunu kendiniz yapabilirsiniz. Bazı taşları ezmeniz gerekiyorsa, suyla çalışan bir çekiç bile yapabilirsiniz.

Kiremit çatılı ve yerden ısıtmalı bir ev inşa eden John Plant, her aşamayı kayıt altına alıp bu anları YouTube hesabından takipçileriyle paylaşıyor.

John Plant, yaptığı her şeyi doğada bulduğu malzemelerden üretiyor. Yaprak dalları, ağaç kabukları, toprak veya balçık kullanarak, kendine ev, fırın, kulübe, tencere aklınıza ne gelirse yapabiliyor.

John Plant, ıssız bir doğada tek başına yaşamadığını sadece insanlara yapabileceklerini göstermek için buraya geldiğini ve bu videoları çektiğini söylüyor.

John Plant, kamera karşısında hiç konuşmamış en popüler YouTuber olabilir. Her videoda evinin yakınlarındaki Queensland'e giderek, doğal yollardan yapabileceğiniz barınaklar ya da aletler yapıyor.

2015 yılında YouTube kanalını açan John Plant, insanların videolarına bu kadar çok ilgi göstereceğini tahmin etmemişti. Fakat insanlar, bu videoları izlerken modern dünyadan ve sosyal medyadan uzaklaşıp, onun kille nasıl ürünler yaptığına ya da evinin duvarlarının yalıtımında ne kullandığına odaklanıyorlar.

Plant, Şimdiye kadar 82 milyondan fazla izlenen kiremit çatılı ve yerden ısıtmalı kulübenin kendisi için en iddialı ilkel proje olduğunu düşünüyor.

Kerpiç duvarlı, kiremit çatılı ve yerden ısıtmalı bir ev inşa eden John, aşırı yağmurlar sebebiyle bu projesini 102 günde tamamlamış. Hiçbir teknolojik alet kullanmadan yaşanılabilir ve uzun ömürlü bir ev bu şekilde hayata geçmiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.