Hava Durumu

Dünya Sağlık Örgütü'nden çok önemli aşı açıklaması!

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs aşısına ilişkin, "Koronavirüs çeşitleri oldukça aldatıcı virüslerdir, bu tip virüslere karşı aşı geliştirmek de oldukça zorludur" açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2020 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2020 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Sağlık Örgütü'nden çok önemli aşı açıklaması!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Dr. Margaret Harris yaptığı açıklamada, "Koronavirüs çeşitleri oldukça aldatıcı virüslerdir, bu tip virüslere karşı aşı geliştirmek de oldukça zorludur. Bazı tedavi yöntemlerinin hastalığın süresini kısalttığını görüyoruz ancak kesin bir şey söylemek için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor. ABD ve Brezilya'daki salgında başlangıçtan bu yana yaptığımız uyarılar ciddiye alınmadı. Afrika'daki vaka sayıları da artış gösteriyor, o bölgede de artış eğrisi görüyoruz." dedi.

DONALD TRUMP TEHDİDİ KÜÇÜMSEDİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın, virüsün Çin'de ortaya çıkarak yayılmaya başladığı dönemlerde salgın tehdidini ve beraberinde getirdiği diğer sorunları küçümsediği ifade edildi. Bu küçümsemeyle birlikte, salgına alınabilecek erken önlemlerin de önünü kestiği belirtildi. ABD'de son verilere göre 1 milyon 385 bin 834 kişi virüse yakalandı, 81 bin 795 kişi ise hayatını kaybetti.

JAIR BOLSONARO: SADECE BİR GRİP

Öte yandan, koronavirüsten en kötü etkilenen 7'inci ülke konumunda olan Brezilya'nın Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, salgının ilk evrelerinde hastalığı 'bir grip' olarak nitelendirdiği ve dikkate almadığı belirtildi. Son verilere göre Brezilya'da 169 bin 594 koronavirüslü vaka bulunuyor. Ülkede virüs kaynaklı toplam can kaybı ise 11 bin 653 olarak açıklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.