Hava Durumu

Dünya şokta! INTERPOL Başkanı kayıp...

Fransız polisi Interpol Başkanı Meng Hongwei'nin kaybolduğunu ve soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başkanın Eylül ayının sonunda Çin'e yaptığı ziyaretten dönmediği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2018 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2018 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya şokta! INTERPOL Başkanı kayıp...

29 Eylül günü Fransa'dan Çin'e giden ve o günden sonra bir daha haber alınamayan Interpol Başkanı Hongwei Meng için Fransa polisi soruşturma başlattı.

64 yaşındaki Interpol Başkanı Hongwei Meng geçtiğimiz 29 Eylül Cumartesi günü Fransa'dan ayrılarak Çin'e geçmişti. O tarihten bu yana haber alınamayan Meng için Fransız polisi soruşturma başlattı

Hongwei Meng'in eşi ve çocukları, Interpol'un genel merkezinin de bulunduğu Fransa'nın Lyon kentinde yaşıyor.

Hongwei Meng, Kasım 2016'da Interpol başkanı seçilmişti.

Kayıp Interpol Başkanı Hongwei Meng daha önce Çin'de kamu güvenliği müsteşarı, Sahil Güvenlik Başkanı ve Devlet Okyanus İdaresi'nde müdür yardımcısı pozisyonlarında görev almıştı.

2020 yılına kadar Interpol başkanlığı görevini yürütecek olan Hongwei Meng ile ilgili Interpol henüz açıklama yapmadı.

MENG HONGWEİ KİMDİR?

2016 yılında Endonezya'nın Bali Adası'nda düzenlenen 85. Interpol Genel Kurulu Toplantısı'nda yapılan oylamada Çin Halk Cumhuriyeti'nden Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı Meng Hongwei İnterpol'ün yeni başkanı seçilmişti. Hongwei'in seçilmesiyle, Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı'nın başına ilk defa bir Çinli getirilmiş oldu. Görevi Fransız Mireille Ballestrazzi'den devralan Hongwei, 2020'ye kadar İnterpol'un başkanlığını yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.