Hava Durumu

Dünyaca ünlü şirketten flaş karar: İşe alımlarda aşı zorunluluğu getirdi!

ABD'de bir havayolu şirketi aşıyı zorunlu kılan ilk büyük şirket oldu. Şirket yeni işe alımlarda Kovid-19 aşı zorunluluğu getirdiğini duyurdu. Bu zorunluluğun mevcut çalışanları kapsamayacak. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2021 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2021 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünyaca ünlü şirketten flaş karar: İşe alımlarda aşı zorunluluğu getirdi!

Dünyayı kasıp kavuran ve ekonomileri de derinden sarsmaya devam eden koronavirüs salgını havacılık sektörünü felç etti.

2019'un son günlerinden beri gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olan koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılama çalışmaları son sürat sürüyor.

Bugüne kadar dünya genelinde 1.3 milyarın üzerinde Kovid-19 aşısı yapıldı. Ancak aşı karşıtlığı bu mücadelenin önünde engel olmaya devam ediyor.

Aşı tartışmaları sürerken ADB merkezli havayolu şirketi Delta çok konuşulacak bir karar aldı. Delta yeni işe alımlara aşı zorunluluğu getirdi.

Şirketin İcra Kurulu Başkanı Ed Bastian CNN International'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 'Gelecekte Delta'ya katılan herhangi bir kişiye bizimle çalışmaya başlamadan önce aşı olmalarını şart koşacağız'

Açıklamada 'Aşıların birbirimizi korumak ve salgına son vermek için en iyi araç olduğunu biliyoruz' ifadeleri de yer aldı. Şirket bu kararın yolcuların sağlığını korumak için alındığının altını çizdi.

Aynı açıklamada söz konusu zorunluluğun mevcut çalışanları kapsamadığı bilgisi de yer aldı.

PANDEMİ İLK BAŞLADIĞINDA HAVACILIK SEKTÖRÜNDE NE OLMUŞTU? 

Pandeminin ilk başladığı yıllarda Delta Havayolları da çalışanların ücretsiz izine ayrılmasını istemişti. Delta Havayolları CEO'su Ed Bastian koronavirüs pandemisinden kurtulmanın iki ila üç yılı alabileceğini söylerken ilk çeyrekte 534 milyon dolar zarar açıklamıştı.

Delta'nın toplam kapasitesi yüzde 85, yurt içi kapasite yüzde 80 ve uluslararası kapasitesi ise yüzde 90 düşmüştü. 650'den fazla uçak park etmişti.

Şirket genelinde işe alımlar donduruldu ve kısa süreli 37 bin çalışan ücretsiz izine ayrılırken gönüllü izin seçenekleri sunulmuştu. Üst yönetim için ücret indirimleri ve kurum genelinde çalışma çizelgeleri ve maaş giderleri azaltılmıştı. 

ÇOK SAYIDA UÇAK YERE İNDİRİLMİŞTİ 

Delta Havayolları dışında United Airlines da dahil olmak üzere birçok taşıyıcı, operasyonlarını nasıl küçültebileceklerini düşünmeye başlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.