Hava Durumu

Dünyanın en zenginlerinden Jeff Bezos, uzaya gidiyor!

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, temmuzda uzay seyahatine çıkacağını duyurdu. Uzun bir zamandır Blue Origin hakkında konuşuyorduk. İşte Amazon'un ve Blue Origin'in kurucusu Jeff Bezos, sosyal medya üzerinden paylaşım yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2021 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2021 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünyanın en zenginlerinden Jeff Bezos, uzaya gidiyor!

Bezos, sosyal medya hesabı Instagram'dan yaptığı paylaşımda, 5 yaşından beri uzaya gitmenin hayalini kurduğunu belirtti. Kardeşi Mark Bezos ile 20 Temmuz'da uzay yolculuğuna çıkacağını açıklayan Bezos, "En iyi arkadaşımla, en büyük macera." ifadesini kullandı.

İNSANSIZ TEST UÇUŞLARI OCAK AYINDA YAPILDI 

Bezos, sahibi olduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin'in insanlı ilk uzay uçuşunda yer alacak. Blue Origin şirketi, "New Shepard" adlı yörünge altı mekiğinin insansız test uçuşunu ocak ayında yapmıştı.

Bezos, mayısta Amazon'daki üst yöneticilik (CEO) görevini 5 Temmuz'da Andy Jassy'e bırakacağını duyurmuştu.

Jeff Bezos, uzay şirketi Blue Origin tarafından yapılan roket gemisi New Shepard'ın ilk mürettebatlı uçuşunda uzaya uçacak. Uçuşun 20 Temmuz'da, yani Amazon'un CEO'luğundan istifa etmesinden sadece 15 gün sonra yapılması planlanıyor.

DÜNYANIN EN ZENGİNİ 

Her şey planlandığı gibi giderse, 187 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı olan Bezos, geliştirilmesine milyonlar harcadığı roket teknolojisini kullanan ilk milyarder uzay kralı ünvanına da kavuşacak.

SpaceX'in Dünya'nın yörüngesine girecek kadar güçlü roketler yapan Elon Musk bile, şirketlerinin insan değerinde mürettebat kapsüllerinden biriyle uzaya seyahat etme planlarını açıklamadı. Kendi uzay şirketi Virgin Galactic'in sahibi İngiliz milyarder Richard Branson, ultra zengin heyecan arayanlar için yörünge altı uzaya uçuşlar düzenlemeyi ve doğrudan Blue Origin ile rekabet etmeyi planlıyor.

Branson uzun zamandır Virgin Galactic'in roketle çalışan uçağındaki ilk yolcular arasında olacağını söyledi ancak bu uçuşun 2021'de gerçekleşmesi bekleniyor. Bu kapsamda bakıldığında Bezos, bir ilki de başarmış olacak.

Blue Origin'in uçuş mürettebatlı uçuşu, şirketin altı koltuklu kapsülü ve roketinin, Dünya'nın kilometrelerce uzaktan fazlasına ulaşacak 11 dakikalık bir uçuş olacak. New Shepard adı verilen roket ve kapsülün altı yıl boyunca kapsamlı ve genellikle gizlice test edilmesinden sonra Blue Origin, Mayıs ayında ilk yolcuları bir New Shepard kapsülüne koymaya hazırlandığını duyurdu.

Amazon'un kurucusu ve CEO'Su Jeff Bezos'un şirketi Blue Origini uzay turizmi roketi New Shepard biletinin müzayede ile satışa sunulduğunu ve en yüksek teklifi veren kişinin 20 Temmuz'da uzaya uçacak ilk ekibe katılabileceğini açıklamıştı.

Müzayede ile ilgili ise şu bilgilere yer verildi: "Müzayedenin 3 aşaması var. 5-19 Mayıs'ta kapalı çevrimiçi teklif verme, açık artırma web sitesinde gerçekleştirilecek.

İstediğiniz miktarda teklif verebilirsiniz. 19 Mayıs'ta ise mühürsüz, çevrimiçi teklif verme gerçekleşecek.

Teklifler görünür hale gelecek ve katılımcılar, açık artırmaya devam etmek için en yüksek teklifi aşmaya çalışacak. 12 Haziran'da ise çevrimiçi açık artırma ile gerçekleşip, sona erecek."

Müzayededen elde edilen gelirin, Blue Origin'in kuruluşu olan Club for the Future'a bağışlanacağı bilgisini de paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.