Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Karargahında: Peş peşe kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile NATO Zirvesi'nin gerçekleştiği Brüksel'de bugün yüz yüze görüşecek. Kritik görüşmenin 1,5 saat sürmesi bekleniyor. Bununla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik görüşme öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakanı Johnson ve Almanya Şansölyesi Merkel ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2021 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Karargahında: Peş peşe kritik görüşmeler

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahı, yoğun gündemle toplanacak 30 müttefik ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını ağırlıyor. NATO Zirvesi'nin başlıca konuları arasında İttifakın gelecek 10 yılına yön verecek yol haritası hakkındaki kararlar, NATO'nun stratejik konsepti, Rusya, Çin'in yükselişi, iklim değişikliğinin güvenliğe etkisi, siber tehditler ve yıkıcı teknolojiler, Afganistan'daki NATO misyonunun sonlandırılması gibi birçok başlık bulunuyor.

13.38 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, NATO Zirvesi kapsamında Almanya Başbakanı Merkel ile görüşmesi başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesi başladı. Erdoğan ve Merkel'in NATO Zirvesi kapsamında NATO Karargahı'ndaki görüşmesi basına kapalı gerçekleşiyor.

13.35 Erdoğan-Johnson randevusunda iki ülkeden yetkililer de bulunuyor. Türkiye tarafında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da masadaydı.

13.08 : Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci randevusu, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'la Macron görüşmesinden hemen sonra başladı.

13.00 : Türkiye lideri Erdoğan ile Fransa Devlet Başkanı Macron arasındaki görüşme sona erdi. Liderlerin 52 dakika süren randevusu, basına kapalı gerçekleşti.

Fransa lideri Macron, görüşmenin ardından yaptığı ilk açıklamada Suriye ve Libya konularının ele alındığını söyledi. Macron'un verdiği bilgiye göre, Ankara ve Paris yönetimleri iki ülkede birlikte çalışmak için ortak bir hedef belirledi.

12.07 Erdoğan-Macron görüşmesi başladı.

12.00 Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvenin yapılacağı NATO Karargahına geldi.

10.30 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Liderler Zirvesi öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Bugün transatlantik ilişkilerimizde yeni bir bölüm açıyoruz." diyen Stoltenberg, NATO Zirvesi'nde liderlerin birçok konuyu ele alacaklarını, bunlar arasında Rusya ve Çin'in de bulunduğunu söyledi.

Stoltenberg, "Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş'tan beri en düşük seviyesinde. Bunun nedeni Rusya'nın saldırgan eylemleri. İnanıyorum ki liderler Rusya'ya yönelik 'diyalog ile birleştirilmiş güçlü savunma' şeklindeki ikili yaklaşımımızı teyit edecek." dedi.

YOLLAR KAPATILDI

Zirve nedeniyle Brüksel'de liderlerin NATO karargahına gidiş güzergahındaki birçok yol kapatıldı. Belçika güvenlik güçleri de hem liderlerin ve heyetlerin konaklayacağı otellerde hem de NATO karargahı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Belçikalı yetkililer bu amaçla en az 2 bin güvenlik görevlisinin görev yaptığını bildirdi. Şehirdeki bazı toplu taşıma güzergahlarında da değişiklikler yapıldı.

NATO ÇALIŞANLARI AŞILANDI

Kovid-19 salgını için alınan önlemler de zirve toplantısı için NATO karargahında sıkılaştırıldı. Zirveye ve bu çerçevedeki toplantılara katılacak heyet üyelerinden PCR testleri yaptırmaları istendi.

NATO karargahında çalışanlar da haftalar öncesinden aşılanmaya başladı. Aşıları üye ülkelerden Polonya temin etti.

AKREDİTASYON VERİLEN GAZETECİ SAYISI KISITLI TUTULDU

NATO Zirvesi'ni dünyanın birçok ülkesinden gelen yaklaşık 600 gazeteci takip ediyor. Daha önceki zirvelerde bu sayı çok daha fazla olmasına rağmen bu kez salgın tedbirleri çerçevesinde akreditasyon verilen gazeteci sayısı kısıtlı tutuldu.

 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.