Hava Durumu

Dünyanın gözü bu zirvede! Erdoğan'dan ilk açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki görüşmesi başladı. Erdoğan görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Türk Akımı ile ilgili görüşmeler önem arz ediyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2018 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2018 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünyanın gözü bu zirvede! Erdoğan'dan ilk açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, G-20  Liderler Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, zirvenin yapıldığı Costa Salguero Fuar Alanı'ndaki temasları kapsamında ikili görüşmeleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile TSİ 17.25'te  başlayan görüşmesi basına kapalı şekilde sürüyor.

Basına kapalı toplantının başında Putin, "Türk Akımı ile ilgili yaptığımız görüşmeler büyük önem arz ediyor. Bu arada İdlib ile ilgili olarak İstanbul'daki dörtlü zirve çok çok büyük önem arz etti. Atmamız gereken çok daha farklı adımlar olduğuna inanıyorum. Çok kısa da olsa dar çerçevede İdlib ile bir görüşme yapmayı uygun buluyorum" dedi.

Erdoğan, görüşmeden önce yaptığı kısa açıklamada, "Hayati konularda görüşme fırsatımız oldu. İdlib'le ilgili dörtlü zirve önem taşıyor. İdlib'le ilgili atmamız gereken farklı adımlar var. Kısa da olsa İdlib'le ilgili görüşmeyi doğru buluyorum. Türk Akımı ile ilgili görüşmeler önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20  Liderler Zirvesi temasları kapsamında Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yi de kabul etti. Zirvenin yapıldığı Costa Salguero Fuar Alanı'nda basına kapalı gerçekleşen kabul 40 dakika sürdü.

Kabulde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı  Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı  Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile MİT Başkanı Hakan  Fidan da hazır bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.