Hava Durumu

Dünyayı kasıp kavuran korona ona yaradı!

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu hakkında başlatılan yolsuzluk soruşturmaları neticesinde görülmesi beklenen ilk dava, corona virüsü salgını nedeniyle Mayıs ayına ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2020 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2020 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünyayı kasıp kavuran korona ona yaradı!

Dünyayı kasıp kavuran corona virüsü salgını 5 bini aşkın insanın hayatını kaybetmesine yol açarken, uluslararası zirvelerden spor etkinliklerine, dini ritüellerden mahkemelere kadar birçok alanı da etkiledi.

Dünyanın dört bir yanından iptal ve erteleme haberleri gelirken, bu duruma muhtemelen en az üzülen isim İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu oldu. Hakkında yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlarından soruşturma başlatılan Netanyahu, hakim karşısına çıkmaya hazırlanıyordu.

17 Mart'ta görülmesi beklenen davanın ilk duruşması corona virüsünden payını alırken, erteleme kararı bugün ajanslara son dakika gelişmesi olarak düştü. Reuters'ın haberine göre Netanyahu'nun davası 24 Mayıs'a ertelendi.

13 YILA KADAR HAPİS YATABİLİR

70 yaşındaki Netanyahu'nun, 2007-2016 yılları arasında varlıklı iş adamlarından hediye adı altında 264 bin dolar değerinde puro, şampanya ve mücevher aldığı iddia ediliyor.

İsrail Başbakanı, suçları kesinleşirse yolsuzluktan 10 yıl, görevi kötüye kullanmadan ise 3 yıl hapis cezası alabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.