Hava Durumu

Düşüncelerinizi okuyabilen kulaklık: AlterEgo

MIT'in geliştirdiği teknolojik bir kulaklık olan AlterEgo, düşünceleri okuyarak bunları aksiyona çeviriyor. AlterEgo, beyin sinyallerini yüzde 92 doğruluk oranıyla okuduğunu kanıtladı. Kulaklığın geliştiricisi olan MIT öğrencisi Arnav Kapur, teknolojiyi bir tür geniş istihbarat ağı olarak nitelendiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2018 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2018 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Düşüncelerinizi okuyabilen kulaklık: AlterEgo

Herhangi bir bilim kurgu kitabı okumuşsanız, muhtemelen kafanızdaki kelimeleri sessizce söyleme pratiğini duydunuz demektir. MIT'in geliştirdiği yeni teknoloji, bilgisayarlarımız ve mobil cihazlarımızla etkileşim kurmanın bir yolu olarak kullanılmaya başlandı. Bu amaçla MIT, araştırmacıları yüzünüze giydiğiniz zaman tetiklenen nöromüsküler sinyalleri ölçebilen bir cihaz yarattı.

AlterEgo ismindeki bu kulaklık, insanın başına ve çenesine doğru uzantılarıyla sıradan bir aksesuar gibi gözükmekte. Ancak siz onunla konuştuğunuzda, bir kelime söylemeseniz dahi sizi dinliyor ve size sesli olarak yanıtlar verebiliyor. Şimdiye kadar, sistem kontrolü, internette gezinmek, zamanı sormak ve rakiplerin satrançtaki hareketlerini analiz etmek için kullanılan AlterEgo, beyin sinyallerini yüzde 92 doğruluk oranıyla okuduğunu da kanıtladı. Kulaklığın geliştiricisi olan MIT öğrencisi Arnav Kapur, teknolojiyi bir tür geniş istihbarat ağı olarak nitelendiriyor.

Kapur'un danışmanı Pattie Maes "Cep telefonlarımız ve diğer cihazlarımız olmadan yaşamamız çok zorlaşıyor, telefon kullanımının artık yıkıcı sonuçları var. Öğrencilerim ve ben uzun zamandır, böyle cihazların sağlayabileceği faydalar üzerinde çalışmalar ve deneyler yapıyorduk" açıklamasında bulundu.

TANITIM VİDEOSU:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.