Hava Durumu

Duyan inanamıyor! Yeni bir rekor kırıldı: 52 bin TL

Dünyanın en pahalı hamburgeri üretildi. Hollandalı restoran sahibi Robbert Jan de Veen, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başaran bu hamburgeriyle dikkat çekiyor. 6 bin dolar yani yaklaşık 52 bin TL gibi bir fiyata sahip olan hamburger, bir şirkete satıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2021 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2021 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Duyan inanamıyor! Yeni bir rekor kırıldı: 52 bin TL

Farklı şekillerde farklı rekorları kırmaya başaran binlerce çılgın insan arasına katılan Hollandalı Veen, özel olarak ürettiği ve The Golden Boy( Altın Çocuk) adını verdiği hamburgerin satışını gerçekleştirdi.

6 BİN DOLAR KARŞILIĞINDA SATILIYOR 

Haziran ayının son günlerinde gerçekleşen satış yine Hollanda'da bulanan Remia International'a 6 bin dolar karşılığında satıldı. Bu eşsiz hamburger Hollanda Kraliyet Yiyecek ve İçecek Derneği başkanı Rober Willemse tarafından mideye indirildi.

Dünya rekorunu kıracağını bilen Veen, bunun için uzun zamandır çalışıyor. Özellikle küresel salgın koşullarıyla çocukluk hayalini gerçekleştirmek isteyen restoran sahibi, satışı yaptıktan sonra Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurdu ve listeye girdi. Bu hamburgerin sırrı ise içinde kullanılan malzemelerde saklı.

İÇİNDE YER ALANLAR KOLAY BULUNMUYOR 

Dünyanın en pahalı hamburgerinin içinde yenilebilir altın tozu bulunuyor. Ekmeği ve içindeki malzemelerin bazılarının altın tozuna bulanmasıyla hazırlanan bu hamburgerin içinde ünlü ve lezzetiyle pek çok gurmenin bildiği Japon Wagyu bifteğine ek olarak Beluga havyarı, Alaska kral yengeci ve beyaz trüf başta olmak üzere pek çok özel malzemeyi içeriyor.

Malzemelerin tamamı ise şu şekilde sıralanıyor, kral yengeç, Dom Perignon şampanyalı soğan halkaları, Iberico Bellota jambon omuz, beyaz trüf, beluga havyarı, ördek yumurtası ile yapılan füme safran ve chive mayonez, Kopi Luwak kahvesi ve hazırlanan barbekü sosu, İngiliz Wyke Fams trüf cheddarı, kaplan domates ve salatalı, altın tozluyla bulanmış ekmek, Japon A5 Wagyu döş ve mandren kısa kaburga.

Oldukça iştah kabartan dünyanın en pahalı hamburgerinden elde edilen 6 bin dolarlık gelir, hayır kurumlarına bağışlanacak. Yemek yarışmalarının küresel salgın sebebiyle ertelenmesini fırsata çevirdiğini belirten 33 yaşındaki Veen, ülkesindeki insanların içler acısı durumunu görünce böyle bir hamburger yapmaya karar veriyor. Bu kapsamda elde ettiği geliri hayır kurumlarına bağışlamaya karar veriyor.

2011 YILINDAKİ REKORU GEÇTİ 

Daha önceki rekorun sahibi ise 2011 yılında ABD'de Oregon'da bir restoran olmuştu. Söz konusu hamburgerin fiyatı 5 bin dolardı euroydu ve 352.4 gram ağırlığındaydı. Buradan yola çıkan restoran sahibi, bu kadar büyük bir hamburger yerine bir kişinin yiyebileceği ancak yine de oldukça pahalı bir hamburger üzerinde çalışmaya başladı.

En sonunda çalışmalarını nihayete erdiren restoran sahibi, tarifte yer alan bütün malzemeleri toplamak için 5 ayı aşkın uğraştı. Bu kapsamda ise hazırladığı hamburger için de toplamda 9 saat harcadı. The Golden Boy'un ikinci alıcısı ise bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.