Hava Durumu

e-Devlet'e giriş sıkıntısı...

e-Devlet uygulamasına giriş yapmak isteyen vatandaşlar, bir süre sistemi kullanamadı. giris.turkiye.gov.tr adresine girenler "Bu sayfa çalışmıyor" uyarısıyla karşı karşıya kaldı. Yaşanan soruna dair henüz herhangi bir açıklama yapılmazken kısa süre sonra giriş sorununun giderildiği görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2021 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2021 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
e-Devlet'e giriş sıkıntısı...

e-Devlet çöktü mü, neden açılmıyor ve giriş yapılmıyor gibi sorulara yanıt aranıyor. e-Devlet Kapısı, gün içerisinde milyonlarca vatandaş tarafından ziyaret edilmekte. e-Devlet uygulamasına giriş yapmak isteyen vatandaşlar, bir süre sistemi kullanamadı. Her gün milyonlarca işlemin yapıldığı e-devlet sistemi ara ara yoğunluktan kilitleniyor. Bazen uzun bekleme sürelerinin ardından istenilen sayfa açılıyor bazen de siteye hiç giriş yapılamıyor. Bugün de e-Devlet'e girmek isteyenleri, "Bu sayfa çalışmıyor"  uyarısı karşıladı. Günümüzde kritik bir öneme sahip olan e-Devlet'in çalışmadığını gören vatandaşlar sosyal medyaya, "e-devlet çöktü" diye yazdı. İnternet'te konuyla ilgili açıklama aradı. Ancak neyse ki sorun çok uzun sürmedi. 14:05 itibariyle siteye girişlerin sağlanabildiği görüldü.

KYK BURS BAŞVURULARI İÇİN YAKINDAN TAKİP EDİLİYORDU

Öte yandan KYK burs başvuru sürecinin de bugünlerde başlaması bekleniyor. Bu nedenle öğrenciler sıklıkla e-Devlet KYK uzantısına girerek başvuru sürecinin başlayıp başlamadığını sorguluyor.

E-DEVLET GİRİŞ NASIL YAPILIR?
T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet Şifrenizi kullanarak kimliğinizi doğruladıktan sonra sisteme başarılı bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL VE NEREDEN ALINIR?
Öncelikle turkiye.gov.tr adresinde e-Devlet kapısına giriş yapabilmek için kullanıcıların e-devlet şifresi alması gerekmektedir. e-Devlet şifrelerini e-Devlet'e giriş yapmak isteyen vatandaşlarımız PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden kimlik kartları ile alabilirler.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR

E-Devlet şifresi PTT aracılığı ile alındıktan sonra kesinlikle iptal edilememektedir. Vatandaşın T.C. Kimlik Numarası gibi (şifre değiştirme/güncelleme durumu olsa bile) ömür boyu kullanacağı bir bilgidir. Uzun süre sisteme giriş yapmaz veya giriş yapmamayı tercih etseniz bile şifreniz aktif olarak kalmaktadır, herhangi bir pasif duruma geçme veya hesabı dondurma işlemi olmamaktadır.

E-Devlet şifrenizi unutur veya kaybederseniz tekrar PTT'ye gitmenize gerek yoktur, onun yerine E-Devlet resmi internet sayfası üzerinde bulunan Şifremi Unuttum sekmesi aracılığı ile şifrenizi yenileyebilir ve tekrar sisteme giriş sağlayabilirsiniz. Şifreyi yenilemek için ise sistemde kayıtlı cep telefonunuzun tanımlı olması gerekir ve kayıtlı telefon numarasına gelen kodu eşleştirmeniz gerekmektedir. E-Devlet sistemi vatandaşa/kullanıcıya güvenlik bağlamında 3 ayda bir şifre yenileme seçeneği önerir. Şifreyi değiştirip değiştirmeme ise tercihe bağlıdır.

E-Devlet şifrenizi gizlilik ve güvenliğiniz için hiç kimse ile paylaşmamanız gerekmektedir. Herhangi bir kamu kurumu sizden işlemler için e-devlet şifrenizi istemeyeceği gibi, iş başvurusu sırasında da bu bilgi sizden asla istenmez, istenemez de. Böyle bir durum veya olay ile karşılaşır iseniz sorumlu kurum ile iletişime geçerek şikâyette bulunabilir yasal yolları takip edebilirsiniz. Unutmadan, e-devlet şifresi alım işlemi PTT kanalı aracılığı ile 2 TL ücret ödenerek temin edilmektedir.

E-DEVLET NEDİR?

E-devlet kısaca, devlet hizmet ve işlemlerinin vatandaşın/kullanıcının ihtiyaçları temel ölçüt alınarak elektronik ortamda, hızlı, güvenli ve kesintisiz olarak internet portalı aracılığı ile vatandaşa/kullanıcıya istediği bilgiyi doğru bir şekilde ulaştırmayı amaçlayan bir sistemdir.

E-devlet sistemine giriş yapabilmek için T.C. Kimlik Numarası ve vatandaş/kullanıcı şifresi istenilen gerekli ve zorunlu bir bilgidir. E-devlet şifresi ise PTT acente ve şubelerinden cüzi bir ücret ödenerek temin edilebilmektedir. E-devlet sisteminden sorumlu kurum ise Türksat A.Ş. olduğu için vatandaş/kullanıcının her türlü gizlilik ve güvenlik durumu yine bu kurum aracılığı ile sağlanır.

Uluslararası internet arama tabanında Turkiye.gov.tr olan sistemin uzantı adresi, "Türkiye.gov.tr" de görüldüğü gibi Türkçe karakter kullanım ilkesi temel alınarak arayüzde görülür ve tanıtımı yapılır.

  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.