Hava Durumu

Eczane gibi meyve! İçeriğinde yok yok

Ayva beslenme uzmanları tarafından ''eczane gibi meyve'' olarak tanımlanıyor. Hazır mevsimi de gelmişken ayvanın faydalarını merak etmeye başlamışsınızdır.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2020 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2020 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eczane gibi meyve! İçeriğinde yok yok

Çiğnemesi ve yutulması zor olan ayvanın sağlık açısından bir çok yararı bulunuyor. Ayva düzenli bir şekilde tüketildiğinde sağlık açısından oldukça yararlı hale gelir. Hazır mevsimi de gelmişken uzmanlar her gün en az 2 adet ayva tüketmenizi öneriyorlar. Ayvanın faydalarını sizler için araştırıp maddeler halinde yazdık. İşte madde madde ayvanın faydaları...

Adet kanamalarını düzene sokar

Düzensiz adet kanamaları yaşıyorsanız, adet olacağınıza yakın kendinizi sürekli mutsuz ve agresif hissediyorsanız ayva size ilaç gibi gelecektir. Adet görmeye başlamadan henüz 1 hafta önce her gün bir adet ayva tüketirseniz, adet kanamalarınız düzene girer ve adet olduğunuzda stres ve üzüntü yaşamazsınız.

Kabızlığıa karşı etkili bir ilaç

Ayva içerisinde bolca lif barındırdığı için sindirim sistemini düzene soktuğu bilinmektedir. Bağırsak hareketlerini canlandıran ayvayı diyet listenizde bulundurmayı asla ihmal etmeyin.

Baş ağrısına iyi geliyor

Ayvanın faydası kadar ayva çiçeklerinin de sağlığımıza bir okadar faydası bulunmaktadır. Ayva çiçeğini balla karıştırıp tükettiğinizde şiddetli baş ağrılarını tedavi ettiği söylenmektedir.

Cinsel arzuyu artırır

Ayva cinsel arzuyu arttırmasıyla bilinmektedir. Cinsel hayatınız monotonlaşmaya başladıysa her gün bir adet ayva tüketerek bu durumun önüne geçebilirsiniz.

Grip olmamak için ayva tüketin

Girp ve soğuk algınlığına sık sık yakalanaıyorsanız ayva meyvesi yemiyor olabilirsiniz. Kışın düzenli olarak tüketilen ayvanın grip ve soğuk algınlığından koruduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Toksin atmanızı sağlar

Ayvanın içerisinde var olan bileşenlerin toksinleri arttırıcı etkisi bulunmaktadır. Düzenli olarak ayva tüketerek terlemyi sağlayabilir, hızlı bir şekilde toksinleri vücudunuzdan atabilirsiniz.

Gözdeki enfeksiyonlara iyi gelir

Gözde oluşan kanlanmaya ve arpacığa ayvanın iyi geldiği söylenmektedir. Bunu gerçekleştirebilmek için ayvayı kaynatarak suyunu çıkartın. Suyuna bir pamuk batırarak gözünüzde enfeksiyon olan bölgeye tutun. 20 dk beklettikten sonra gözünüzden çekebilirsiniz.

Ayva suyunun göz enfeksiyonlarını tedavi edici etkisi olduğu bilinmektedir.

Bağırsak iltihaplanmasını giderir

Bağırsaklarınızın eskisi kadar iyi çalışmadığını düşünüyor ve sık sık kabızlık yaşıyorsanız, en doğal çözümü ayvada bulabilirsiniz.

İshali keser

Ayva yaprağının kaynatılıp içildiğinde ishali kesme özelliği de bulunmaktadır.

Burun kanamasına ayva suyu

Ayvanın bir diğer faydası da burun kanamalarını durdurmasıdır. Şiddetli bir burun kanaması problemiyle karşı karşıya kaldıysanız ayva suyunu burnunuza çekerek bu problemi yok edebilirsiniz.

Vajinal akıntı

Beyaz ve vajinal akıntıyla sürekli olarak karşı karşıya kalıyorsanız ayva yaprağını kaynatıp suyunu tüketebilirsiniz. Ayva yaprağı suyunun vajinada meydana gelen beyaz akıntıyı giderdiği bilinmektedir.

Boğaz iltihabı için gargara suyu

İlaç kullanamıyorsanız ve sürekli boğazınızda soğuk algınlığına bağlı olarak gelişen boğaz iltihaplanması varsa ayva yaprağı suyunu gargara olarak kullanabilirsiniz. Ayva yaprağı suyunun iltihaplanmaları iyileştirici etkisi olduğu söylenmektedir.

Ayva nasıl tüketilmeli?

Ayva yemesi zor bir meyvedir. Ve genel anlamda bir çok insan ayva yerken yutkunma problemi ile karşı karşıya kaldığı için ayva tüketmek istemez. Bizde bu sebebten dolayı sizlere ayvayı nasıl tüketmeniz gerektiğini açıklayacağız.

Ayva nasıl tüketilmeli sorusunun cevabı...

Ayva yerken boğazınıza takılmasından şikayet ediyorsanız birazdan vereceğimiz yöntemle hem ayvanın faydasını artıracak hem de yutma problemi ile karşı karşıya kalmayacaksınız.

Yıkanıp temizlenen ayvalar küp küp ince dilimler halinde kesilir. Bir meyva tabağına konulan ayva dilimlerinin üzerine taze limon sıkıldıktan sonra tuz ilave edilir.  Hem ayvanın faydasını artıracak hem de boğazınıza takılma problemi ile karşılaşmayacaksınız.

Not: Tuzun tansiyon yükseltici etkisi bulunduğundan, tansiyon hastalarına önerilmemektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.