Hava Durumu

Efsane film Esaretin Bedeli, tiyatro sahnesinde!

Stephen King'in ölümsüz eserinden sinemaya uyarlanan ve parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandıran Andy'nin hikayesini anlatan kült yapım "Esaretin Bedeli", Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından dev bir prodüksiyonla tiyatro severlerle buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2018 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2018 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Efsane film Esaretin Bedeli, tiyatro sahnesinde!

Sinema tarihinin mihenk taşı olarak kabul edilen Stephen King'in ölümsüz eserinden sinemaya uyarlanan Esaretin Bedeli filmi için müjdeli haber geldi. IMDB'de birinci sıradaki yerini yıllardır koruyan yapım tiyatro sahnesine taşınıyor. Böylelikle Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilirken duyurulan bu haber sinema meraklılarını heyecanlandırdı. Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından dev bir prodüksiyonla tiyatro sahnesine taşınacak eserin provaları tüm hızla devam ederken, oyunda Kerem Alışık (Red), Kaan Taşaner (Andy), İşdar Gökseven (Müdür Stammas) karakterini oynayacak.

ZAHMETİMİZE DEĞECEK

Oyunda "Re" karakterine hayat verecek Kerem Alışık, bu projenin herkesi çok heyecanlandırdığı ifade etti. Şimdilerde Bir Zamanlar Çukurova dizisinde rol alan ve Esaretin Bedeli oyunu için İstanbul-Adana arasında mekik dokuyan Alışık, "Frankenstein'dan sonra tüm yorgunluğumuza ve zahmetimize değecek aynı güzellikte aynı kalitede bir oyun daha sanatseverlerimize hediye etmek en büyük arzumuz" dedi.

OYUNUN KONUSU

Andy Dufresne masum olmasına rağmen, karısını ve sevgilisini öldürmekten yargılanarak iki kez müebbet hapse çarptırılır. Ardından uzun yıllarını hapishanede geçirmiş eski bir mahkûm olan Red ile aralarında güçlü bir dostluk kurulur. Red, Andy'nin hapishane şartlarına çabucak pes edeceğini düşünse de Andy bu konuda çok dirençlidir. Shawshank'deki dayak, işkence, tecavüz ve her türlü acıya karşı hayata bağlı ve her zaman umutludur. Bu durumuyla etrafındaki mahkûmları da etkileyen Andy, onları parmaklıklar arkasında bile özgür bir yaşam olabileceğine inandırır. Andy, hayatta sabrın, bilginin zekânın ve umudun tüm zorlukların üstesinden gelinebileceğinin kanıtıdır.

Oyun 25 kişilik oyuncu kadrosuyla aralık ayında tiyatro severlerle buluşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.