Hava Durumu

Eğitim pazarlanıyor!

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu'nun Müdür/Müdür Yardımcılığı Mülakatları ile ilgili olarak makamların yandaş sendikaya ve siyasi odaklara pazarlandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2017 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2017 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eğitim pazarlanıyor!

İsmail Arslan

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu Müdür/Müdür Yardımcılığı Mülakatları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Türkoğlu, "Bursa'da münhal bulunan 117 okul müdürlüğü, 23 müdür başyardımcılığı ve 771 müdür yardımcılığı için 7 gün sürecek mülakat süreci bugün itibariyle başlamıştır. 7 komisyonun yürüteceği mülakatlara toplam 1848 eğitimci müracaat etmiştir. 2 yılı aşkın süredir mahkeme süreci devam eden Milli Eğitim Bakanlığının 1709 şube müdürü atamasına dair dava son olarak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca "sadece sözlü sınavlarına göre oluşturulan başarı listesi ve bu listeye dayalı atama işlemlerinde hukuka uyarlık bulunmadığına" gerekçesiyle iptal kararı vermiştir. Bu karar nihai bir karardır. Yani hukuk yalnızca mülakata dayalı atama yapılamayacağını ortaya koymuştur. Bu nedenle bu mülakatlar da henüz başlamadan hukuken sakatlanmıştır" dedi.  

MÜLAKATLAR ADİL DEĞİL

Türkoğlu, "Boş kontenjanların üç katı mülakata girmesi gerekirken yeterli müracaat olmaması zaten mülakatlara güven olmadığının en net göstergesidir. Diğer taraftan geçtiğimiz 2 yıl içerisinde Bursa'da 3 kez mülakatla müdür ataması yapılmış atanan 541 okul müdürünü 500 den fazlası yalnızca yandaş sendikadan oluşmaktadır. Bursa'da eğitim camiası mülakatların hakkaniyetli olmadığına pek çok kurumun daha mülakat yapılmadan pazarlandığına inanmaktadır. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un Tweet anket sonuçlarına bakıldığında ankete katılan 7019 kullanıcının yüzde 96'sı atamalarda adil bir mülakat yapılacağına inanıyor musunuz? Sorusuna HAYIR cevabı vermiştir" diye konuştu.

AHLAK VURGUSU

Türkoğlu, "7 komisyonda başlayan mülakatlarda görev alan 5'er kişilik komisyon üyelerinin yani 35 üyenin 30'u yandaş sendika üyesi veya geçmişte yöneticisidir. Böyle bir kadrodan adil bir mülakat beklentimiz bulunmamaktadır. Geçmiş tecrübelere ve duyumlarımıza dayanarak ifade etmek istiyoruz ki, makamlar şimdiden pazarlanmış, siyaset, yandaş sendika ve bir kısım vakıf, dernekler kadro paylaşımı yapmıştır. Komisyon üyeleri önlerine konulacak olan listelere göre değil ahlak, vicdan ve adalet ölçülerine göre hareket etmelidirler. Bilmeleri gerekir ki, en az domuz eti yemek kadar kul hakkı yemekte HARAMDIR. Biz Türk Eğitim-Sen sendikası olarak mülakat sürecinin ve sonucunun hukuki zeminde takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.