Hava Durumu

Eğitimci Zeynep Başaran, Bursa'da UTİB'in Master Class Birinci Adım Eğitimleri'nde konuştu

Bursa'da UTİB'in Master Class Birinci Adım Eğitimleri'nde konuşan Eğitimci Zeynep Başaran, "Fikir günlüğü tutarak yaratıcı fikirlerinizin uçup gitmesini önleyebilirsiniz" önerisinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2021 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2021 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eğitimci Zeynep Başaran, Bursa'da UTİB'in Master Class Birinci Adım Eğitimleri'nde konuştu

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) 11'inci Ev Tekstili Tasarım Yarışması kapsamında düzenlenen Master Class Birinci Adım Eğitimlerinin ilki, katılmaya hak kazanan öğrenciler ile birlikte çevrim içi ortamda gerçekleştirildi. 21'inci yüzyılın yaratıcılık çağı olduğunu belirten Marka Stratejisti ve Akademisyen Zeynep Başaran, "Tasarım yaparken üretim ortamınızda size daha fazla yaratıcılık katacak ve yaratıcılık kaslarınızı geliştirecek eylemlerde bulunmanız, tasarımınızı diğerlerinden ayıracaktır" dedi.

HERKES YARATICI OLABİLİR

Tekstil sektöründe, yetenekli ve daha yüksek kalitede iş fikirlerini geliştirebilecek insanlara ihtiyaç duyulduğunu belirten eğitimci Zeynep Başaran, "Merak, yaratıcılığın olmazsa olmazı ve ön koşuludur. Herkes yaratıcı olabilir ve yaratıcılık geliştirilebilecek bir olgudur. Yaratıcılık herkesin harcı, hakkı ve sahip olabileceği bir özelliktir. Bütün eylemlerinize yaratıcılık katabilirsiniz. Bunun yanında ihtiyaca yönelik çözüme kavuşabilmek için de yaratıcılık gerekmektedir. Yaratıcı düşünce sadece bir tabiat meselesi değil, ihtiyaç meselesidir" diye konuştu.

ÇOK SORU SORMALISINIZ

21. yüzyılda kaynaktan çok fikir sıkıntısı yaşanacağını ve önlenmesi adına alınması gereken birtakım önlemler olduğunu da söyleyen Başaran, "Bilinçaltınızda işleyip duran makineden çıkan ilginç fikirlerin uçup gitmemesini istiyorsanız not edin ve fikir günlüğü tutun. Yaratıcı düşünmek istediğinizde gevşeyin ve rahat ortamlarda çalışın. Günlük programınızda boşluklar yaratın ki beyninizde yaratıcı fikirler oluşsun ve gelişsin. Kendinizden farklı bir düşünsel partneri hayatınıza alarak fikirlerinizi çarpıştırın ve ortaya yeni beceriler çıkarın. Çok soru soran bir araştırma biçimini hayatınıza entegre edin. Sorgulayarak ve anlamaya çalışarak ufkunuzu uzaklaştırın ve genişletin. Merak ederek ve soru sorarak edindiğiniz bir simülasyon, sizi hızlıca yaratıcılığa götürecek yöntemlerden biri olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.