Hava Durumu

Eğitimde çıta Büyükşehir ile yükseliyor

Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken, eğitim kurumlarının da eksikliklerini bir bir gideren Büyükşehir Belediyesi, okullara spor salonları kazandırmanın yanında kent merkezindeki eski okulları da sil baştan yeniliyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2019 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2019 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eğitimde çıta Büyükşehir ile yükseliyor

Spor salonu bulunmayan eğitim kurumlarını modern spor tesisleriyle buluşturan, 400'e yakın okulun fiziki eksikliklerin giderilmesi noktasında önemli bir sorumluluk üstlenen Büyükşehir Belediyesi, yeni okul binaları ve eski okulların yenilenmesi için de elini taşın altına koydu. Millet Mahallesi Villalar bölgesinde yaşanan okul sorunu Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldü. Yaklaşık 1200 metrekare alan üzerine yapılan 8 derslikli Millet Mahallesi İlkokulu sayesinde, mahalleli çocuklar artık eğitim için başka semtlere gitmekten kurtuldu. Bursa'ya yeni eğitim binaları kazandırılması noktasında bununla da yetinmeyen Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde kalan eski, yıpranmış eğitim kurumlarının yıkılıp yeniden yapılması görevini de üstlendi. Büyükşehir Belediyesi ile Valilik arasında ihtiyacı karşılamakta zorlanan Zafer, Demirtaşpaşa, Elmasbahçeler, İbni Sina ve Osmangazi İlkokullarının yıkılıp yeniden yapılması ve kullanılmayan köy okullarının yeniden düzenlenmesini öngören protokol imzalanmıştı. Protokol kapsamında çalışmaları hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, eski ve ihtiyacı karşılamayan Zafer Okullarını modern bir eğitim kompleksine dönüştürdü.

Kolej kalitesinde eğitim

Bunun yanında binalar arasında sıkışıp, kalan Elmasbahçeler Ortaokulu'nun modern bir eğitim kurumuna dönüştürülmesi amacıyla hayırsever işadamı Erdoğan Şeremet'le işbirliğine gidildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan 9 binanın yıkılmasının ardından ortaya çıkan 3 bin 570 metrekare alanda okul binası ve spor salonu inşa edildi. Spor salonuyla birlikte ortaokul kısmı için 30 derslik ve anaokulu kısmı için 2 derslik ile laboratuvar, kütüphane, konferans salonu, kantin ve idari birimleriyle kolej havasına bürünen okulda eğitim devam ediyor.

İmam Hatip sil baştan

Yıldırım ilçesinde 1962 yılında yapılan ve yarım asrı aşkın süredir binlerce öğrenci yetiştiren Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin zamanla yorgun düşen ve olası bir depremde yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunan tüm binaları Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi. Kampüs alanında bulunan eski dershane, yatakhane, spor salonu gibi binaların yerini yepyeni derslikler, yatakhaneler, spor salonu, konferans salonu aldı.

Yarım asırlık okul

Bursa'nın köklü eğitim kurumlarından olan ve yıkılan eski binası 1968 yılında yeniden yapılan Demirtaşpaşa İlkokulu da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından modern bir eğitim kurumuna dönüştürüldü. Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın arasındaki protokol kapsamında, Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 3 milyon lira harcayarak okul alanında bulunan 9 parseli kamulaştırdı. Toplam 3 bin 170 metrekare alana bodrum üzerine iki kat olarak inşa edilen okul, 2'si ana sınıfı 18 derslikten oluşuyor.

Mehmet Akif Ersoy da hazır

Büyükşehir Belediyesi'nin, hayırsever desteğiyle yaptırdığı Ortabağlar Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nu da yeni eğitim dönemine yetişti. Temeli 2017 yılının Kasım ayında atılan ancak yüklenici kaynaklı sorunlar yüzünden inşaatı geciken okul, 4'ü anasınıfı toplam 32 derslikli modern yapısıyla eğitim vermeye başladı.

Yine Büyükşehir Belediyesi'nin hayırsever desteğiyle yaptırdığı Yavuz Selim Ortaokulu'nda da inşaata hız verildi. Bodrum artı 4 kat olacak şekilde 32 derslikli okulda laboratuvar, eğitim salonu, kütüphane, spor salonu, jimnastik salonu gibi tüm sosyal donatılar bulunacak. Okulun 2020 Eylül ayında eğitime açılması planlanıyor.

Yaz kamplarıyla renkli eğitim

Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların ve gençlerin yaz aylarını keyifli bir tatil atmosferinde geçirmeleri amacıyla planlanan Gemlik Karacaali ve Kestel Alaçam kampları yoğun ilgi gördü. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da sık sık ziyaret ettiği kamplarda 11 - 17 yaş grubundaki çocuklar temel afet eğitimi, oryantring, okçuluk, kano eğitimi, yüzme, canlı langırt, badminton, bisiklet, açık hava sineması, bocce, basketbol, müzik, dart, masa tenisi, mangala, satranç, plaj voleybolu, plaj futbolu, dağcılık, ebru, ata binme, atıcılık, resim, müzik ve dart etkinlikleri dolu dolu bir tatil geçirdi. Gemlik Karaaali Kampı'ndan bu yıl 1300, Kestel Alaçam İzcilik Kampı'ndan ise 1400 çocuk yararlandı.

BUSMEK hayatlara dokunuyor

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve adeta bir 'halk üniversitesi' haline gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), bu yıl 13. yılını doldurdu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmetlere 2006 yılında başlayan, performansını artırarak devam ettiren BUSMEK'in çağın gerekleriyle eşdeğer bir şekilde her zamankinden daha fazla sosyal fayda üretmeye devam ettiğini söyledi. BUSMEK'in verdiği hizmetlerle ulusal ve uluslararası alanda organizasyonlara imza atıldığını belirten Başkan Aktaş, kurslarda örnek, ulaşılabilir, sürdürülebilir ve hayat boyu öğrenme ilkeleriyle hareket eden bir hizmet anlayışının ortaya konulduğunu ifade etti.

2006'da 5 kurs merkeziyle yola çıkıldığını, 13. yılında 30 kurs merkezinin yurtiçi ve yurtdışındaki paydaşlarıyla birlikte hizmet verdiğini dile getiren Başkan Aktaş, "Kurslarımız, şehir kültürüne adaptasyonu sağladığı gibi hizmetinden istifade eden bireyleri üretmeye ve bilinçli şekilde tüketmeye sevk ediyor. Kursiyerlerin kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sunuyor. Şehrimizin istihdamına artı değer katmak maksadıyla sanayileşmenin doğurduğu kalifiye eleman açığını kapatmaya yardımcı oluyor" dedi.

BUSMEK'in 13. yılı 'Kültürel Semboller' temalı genel sergiyle renklenirken, 37 branşta estetik ve göz nuru 1540 adet eser de beğeniyle izlendi. Bursa'da sanat ve eğitim meşalesini 13 yıldır ışıksız bırakmayan BUSMEK, bu zamana kadar 250 farklı branşta 200 bin kursiyere eğitim verdi. Kaliteli eğitim anlayışını Büyükşehir Belediyesi ve Bursalıların teveccühünden alan BUSMEK, senede ortalama 30 bin kişiye eğitim hizmeti sunuyor.

Mobil hizmetle mahallede eğitim

Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sosyal projelerinden olan Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) ile Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi (BENMEP) ile kentin her köşesinde yaşayan vatandaşlara tam donanımlı otobüslerde bilgisayar eğitimleri veriliyor. Bursa'da 2011 yılında faaliyete başlayan BUMEP otobüsleri, kentin mahallelerini karış karış gezerek vatandaşlara eğitim vermeye devam ediyor. Bugüne kadar BUMEP kurslarına katılan yaklaşık 39 bin ev hanımı sertifika sahibi olurken, BENMEP projesinden yararlanan yaklaşık 2 bin 433 engelli vatandaş da sertifika almaya hak kazandı.

Okullar sporla şenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'öğrencilere spor alışkanlığı kazandırmak amacıyla' İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği Bursa Okul Sporları Etkinlikleri bu yıl yaklaşık 300 bin öğrenciye ulaştı. Sporu da eğitim bir parçası olarak gören ve çocuklara rahatlıkla spor yapabilecekleri ortamlar sunun Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, günümüz çocuklarının dijital dünyanın esiri olarak apartmanlarda, komşusunu bile tanımadan, sokak oyunlarından bağımsız şekilde yetiştiğini ifade etti. Bu nedenle hareket etmeyen, kas ve iskelet sistemi yeterince gelişmemiş, koşup oynayamadığı için akciğer kapasitesi sınırlı kalan kitlelerle karşılaşıldığını söyleyen Başkan Aktaş, "Astımlı ve obez, erken yaşlarda depresyon ilaçları kullanan, sosyal ilişkilerde zayıf çocuklarımız var, maalesef. Sokaklar boş, alışveriş merkezleri ile atıştırmalık mekanlar dolu. Tabii ki bunların yanında alkol, sigara ve uyuşturucu da gençlerimizin önünde büyük bir tehlike olarak duruyor. Bu hızla gidersek, sağlığa yapacağımız yatırımlar eğitime yapacağımız yatırımların bir hayli önüne geçecek gibi duruyor" dedi. Toplumda farkına varılmasa da gelecekte çocukları bekleyen en büyük tehlikenin fiziksel etkinlik eksikliği olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, "Bu gerçekten hareketle Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile bu proje başlatıldı. 5. yılını tamamlayan etkinlikler kapsamında, Bursa genelinde her yıl yüzlerce öğrencimizin spor yapmasına ve sporu bir yaşam biçimi haline getirmesine katkı sağladık" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.