Hava Durumu

Ekipleri alarma geçiren olay! Balon balığı can aldı...

Van'da balıkçı arkadaşının kaya balığı zannederek pişirdiği balon balığını yiyerek zehirlenen K.İ. isimli fırıncı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Balıkçının hastanedeki tedavisi sürerken, ekipler harekete geçti. Kentte balıkçı tezgahlarında yapılan denetimlerde zehirli balon balığı konusunda balıkçılar bilgilendirildi. Balıkçılar da vatandaşları deniz ürünlerini güvenilir balıkçılardan satın almaları konusunda uyardı

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2021 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2021 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ekipleri alarma geçiren olay! Balon balığı can aldı...

Van'da su ürünlerini satan bir balıkçı, kaya balığına benzettiği balon balığını fırıncı arkadaşıyla birlikte pişirdi. Pişirdikleri balon balığını yiyerek zehirlenen balıkçı ile fırıncı arkadaşı hastaneye kaldırıldı. Balon balığını yiyerek zehirlenen K.İ., tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirirken, balıkçının ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Bir kişinin ölümüyle sonuçlanan balık zehirlenmesinin ardından Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde perakende ve balık tezgahlarında yapılan su ürünleri denetimleri esnasında zehirli balon balığı konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Balıkçılık ve Su ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir'in de katılımıyla yapılan denetimlerde, balıkların avlanabilir asgari boyları, balıkların tazeliği kontrol edilerek, son zamanlarda ülkede görülen zehirli balon balığı konusunda balıkçılar bilgilendirildi.

Kentteki balıkçılar ise, balon balığının bir deniz canlısı olduğunu, Van Gölü'nde yaşamadığını belirterek, daha çok kaya balığına benzeyen zehirli balon balığına dikkat edilmesi gerektiğini belirttiler. Balıkçılar, vatandaşların deniz ürünlerini güvenilir balıkçılardan satın almaları konusunda da uyarıda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.