Hava Durumu

Ekmeğin yerini alabilecek 11 sebze ve meyve!

Bir dilim ekmek 53 boş kalori içerir ve kilo vermenize düşündüğünüzden daha fazla zarar verir. Hiç merak ettiniz mi, günlerce süren yoğun egzersizlerden sonra, tartı neden aşağı inmiyor? Cevabınız belki öğlen yediğiniz ve masum olduğunu düşündüğünüz için biraz daha çok yemekte zarar görmediğiniz esmer ekmekli sandviçleriniz olabilir!

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2021 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2021 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ekmeğin yerini alabilecek 11 sebze ve meyve!

İşte ekmeğin yerini alabilecek 11 sebze ve meyve...

PATATES

Patateslerdeki karbonhidrat içeriği yüksek olsa da, yoğun bir kardiyo egzersiz rejimi uygulayanlar için iyi olan karmaşık karbonhidratlar içerdiğinden ekmek yerine patates kullanmak daha iyi bir seçenektir. 

,Bunun nedeni, bir kardiyo antrenmanından sonra vücudumuzun diğer tüm besinlerden daha fazla karbonhidrat istemesidir ve çoğu çok tahıllı ekmekte bulunan rafine unların varlığı nedeniyle ekmek ideal seçim değildir. 

Bu nedenle ekmeğinizi patatesle değiştirin ve tokluk seviyelerinizdeki farkı görün.

DOLMALIK BİBER

Salatalarımıza renk katmayı seviyoruz ve bunun yerine renkli bir sandviç yemenin daha iyi bir yolu var. Dolmalık biberi közleyip ortasına peynir, zeytin ve marul ekleyerek kendinize has bir lezzet çıkarabilirsiniz!

DOMATES

Kızılderililer olarak domates bizim için özeldir. Bunları, yemeğimizin tadından yoksun olabileceğini düşündüğümüz her yere ve her yere ekliyoruz. 

Genelde sandviçlerimizin ortasına iki dilim domates koyarız. Sandviçinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız, o iki dilim ekmeği çıkarın ve iki dilim domatesin içinde kalan dolgunun aynı kalmasına izin verin. Sadece aynı lezzeti elde etmekle kalmayacak, aynı zamanda kimse büyük şişman sandviçinize kötü gözle bakmayacak!

SALATALIK

Salatalık, ekmeksiz sebzeli sandviç yapmak için çeşitli şekillerde kullanılabilir. Paneer, zeytin ve domates ile mini açık sandviçler yapabilirsiniz ya da salatalık talaşı (ince) kullanıp iç harcınızı sarabilirsiniz. 

Kalorisi düşük ve diyet lifi açısından zengin olan bu sandviç, atıştırmalık bir şeyler atıştırmak için mükemmel bir yoldur.

ELMA

Hepimiz elma meyve salatası videolarını görmüşüzdür. Karbonhidrat açısından zengin bir sonraki en iyi alternatif elmadır! Burada biraz hile de yapabilirsiniz. İki dilim elma arasına fıstık ezmesi ve ceviz ekleyin ve bunları öğlen atıştırması olarak yiyin.

MARUL

Sağlıklı sarmalar yapmak için marul çeşitlerini kullanabilirsiniz. Bunlar marul, buzdağı, yeşil yaprak, kırmızı yaprak vb. olabilir.

Sarma yapacak kadar büyük marul yaprakları olduğu için kullanılabilirler. Peynir, zeytin, çeri domates, küp tikkis gibi en sevdiğiniz dolguları ekleyerek hem sizi doyuracak hem de 'ekmek açlığınızı' giderecek lezzetli bir dürüm yapabilirsiniz.

KABAK

Kabaklar antioksidanlar açısından zengindir ve aynı zamanda GI ve kalorileri düşüktür! Sandviç veya burgere renkli bir görünüm vermek için sarı veya yeşil kabak kullanabilirsiniz. Bunları ızgara yapın ve kendi gökkuşağı sandviçinizi yapmak için domates ve patlıcan ekleyin.

ANANAS

Evet, bazılarımız pizzalarımızda ananastan nefret ederiz, ancak onlar sağlıksız rafine unla doldurulmuş ekmeğinizin yerine nefis lezzetli ikameler yaparlar. Meyveli sandviçlerde, tatlıya düşkünlüğünüze hitap etmek için deneyebileceğiniz pek çok hile vardır. Ananas dilimlerini üzerlerine esmer şeker serperek ızgara yapabilir, ortasına biberiye ve rezene gibi otlar ekleyerek antioksidan açısından zengin bir atıştırmalık haline getirebilirsiniz.

LAHANA

Tıpkı marul gibi, lahana yapraklarını en sevdiğiniz sebzelerle sarma yapmak için kullanabilir ve tadına bakmak için tavuk veya patates küpleri ekleyebilirsiniz. bir akşam yemeği. En sevdiğiniz 'kahverengi ekmek' sandviçini yememek şu anda kötü bir fikir gibi görünmüyor değil mi?

HAVUÇ

Tıpkı salatalık gibi, kendinize bir sandviç veya hamburger yapmak için havuç talaşı veya dilimleri kullanabilirsiniz. Çiğnemeyi daha yumuşak hale getireceğinden, sandviçinizde kullanmadan önce havucu beyazlatmayı deneyin. Kalp rahatsızlığınız var ve doktorlar size sağlıklı yemek yemenizi tavsiye ediyor ama en sevdiğiniz sandviç mi? Kurtarmanız için havuç! Havuçların kronik kalp hastalıklarını azalttığı bilinmektedir ve bunlar sizin için atıştırmalık olarak harika olacaktır.

PATLICAN

Değerli patlıcanımızın evlerimizde genellikle sübye şeklinde pişirildiğini biliyoruz, ancak diyet lifi açısından zengin bu sebzeyi diyetinize eklemenin bir başka lezzetli yolu da ekmeğinizi ince dilimler halinde közlenmiş patlıcanla değiştirmek. Denemek için dolmalık biber, peynir, patates ekleyebilir ve bunu sağlıklı bir atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz.

Yaz sıcaklarında tropikal meyvelerin serinletici ve sağlıklı etkilerinden faydalanmak için rahatlıkla bulabileceğiniz hindistan cevizi oldukça ideal bir seçim. Peki, içindeki besin değerleri nedeniyle oldukça faydalı olan hindistan cevizi suyu ve diyetinize etkileri

Hindistan cevizi suyu, olgunlaşmamış hindistancevizi içinde bulunan berrak sıvıdır. Hindistan cevizi olgunlaştıkça, suyun yerini hindistancevizi eti alır. Hindistan cevizi suyuna bazen yeşil hindistancevizi suyu denir çünkü olgunlaşmamış hindistancevizleri yeşil renktedir.

Hindistan cevizi suyu hindistan cevizi sütünden farklıdır. Hindistan cevizi sütü, olgun bir hindistan cevizinin rendelenmiş etinin emülsiyonundan üretilir.

Hindistan cevizi suyu genellikle bir içecek olarak ve ishal veya egzersizle ilgili dehidrasyonu tedavi etmek için bir çözüm olarak kullanılır . Ayrıca yüksek tansiyon için ve egzersiz performansını iyileştirmek için bir sporcu içeceği olarak oldukça etkilidir.

Hindistan cevizi suyu karbonhidratlar ve potasyum , sodyum ve magnezyum gibi elektrolitler açısından zengindir . 

Bu elektrolit bileşimi nedeniyle, dehidrasyonu tedavi etmek ve önlemek için hindistancevizi suyunun kullanılmasına büyük ilgi vardır 

İnsanlara dehidrasyon ve kabızlıkla savaşmak için genellikle hindistancevizi suyu içmeleri önerilir. Ayrıca hamile kadınlarda sabah bulantısını ve mide ekşimesini hafifletmeye yardımcı olur.

İçeceğin kalorisi düşüktür ve potasyum, lif ve protein gibi doğal enzimler ve mineraller içerir, bu da onu kilo kaybı için mükemmel kılar 

Hindistan cevizi suyu gün içinde bir kez tüketilse bile gün boyunca sizi taze ve nemli tutar.

Bu fazla kiloları atmaya çalışıyorsanız, hindistancevizi suyunun diğer meyve sularına kıyasla daha fazla mineral içerdiğinden, diğer meyve sularını tüketmek yerine hindistancevizi suyu tüketin.

Hindistan cevizi suyunu sabahın erken saatlerinde aç karnına tüketmek size bir değil birçok yönden yardımcı olabilir. Bağışıklığınızı güçlendirmeye yardımcı olan, metabolizmanızı hızlandıran ve böylece kilo kaybını destekleyen laurik asit içerir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.