Hava Durumu

Ekong: Kupalar kazanmak isterim

Avusturya'da sabah antrenmanının ardından konuşan Bursaspor'un genç savunmacısı William Troost-Ekong Yeşul Beyazlı forma ile takımı hak ettiği yere çıkarmak ve kupalar kazanmak isteğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2017 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ekong: Kupalar kazanmak isterim

Ali ŞAHİN

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Bursaspor'da sabah antrenmanının ardınddan Bursaspor TV'ye konuşan William Troost-Ekong takıma dahil olma sürecini ve kampta yaşadıklarını anlattı. Avusturya'da Le Guen yönetiminde sıkı bir tempoda çalıştıklarını belirten Nijeryalı oyuncu "Her gün iki kez antrenman yapıyoruz. Aynı zamanda sıkı hazırlık maçlarımız da oldu. Şu ana kadar her şey güzel gidiyor" ifadelerini kullandı.

'HERKESLE ARAM İYİ'

Kamp süresince arkadaşlarını da daha kolay tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren genç stoper "Burada başlayalı bir hafta civarında oldu. Arkadaşlarımla sürekli birlikteyiz. Benim için burada evde hissetmem, onların da benim nasıl birisi olduğumu bilmeleri önemli. İnsanlarla kolay anlaşan birisiyim hepsiyle aram iyi. Özellikle Faty ve Joshua ile fazla vakit geçirdik. İngilizce konuşan arkadaşlarla daha iyi anlaşıyorum. Türkçe de öğrenmeye çalışıyorum. Şu an bana söylenen şeylerin bir kısmını anlayabiliyorum. İşime yarayacak bazı şeyleri de söyleyebiliyorum" dedi.  

'GÜLMEYİ SEVİYORUM'

Henüz öğreneceği çok şey olduğunu belirten William Troost-Ekong ayrıca "Henüz genç bir oyuncuyum. Buna karşılık İngiltere, Belçika, Hollanda Norveç gibi bir çok yerde oynadım. Buralardaki tecrübelerimde bana yeni şeylere daha açık biri olmam gerektiğini öğretti. Onun dışında gülmeyi ve pozitif enerji vermeyi seviyorum. Bu şekilde insanlarla iletişim kuruyorum. Futbolcu olmaktan ve bu mesleği yapabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum" diye konuştu.

'BÜYÜK ŞANS'

Transfer sürecine ilişkin de açıklama yapan Nijeryalı stoper  "Geçen sene scout ekibinin beni takibe aldığını öğrendim. Yanılmıyorsam geçen senenin sonlarına doğru play-off zamanlarıydı. 4-5 maçımı da canlı izlediler. Onların beni takip ettiğini öğrendiğim zaman Bursaspor hakkında birkaç araştırma yaptım. Takımın geçen sezonki son 1-2 maçını da izledim. O süreç takım için çok iyi bir dönem değildi ama yine de nasıl bir camia olduklarını öğrenmek istemiştim. Bence Bursaspor için bütün oyuncuların oynamak isteyeceği bir takım. Benim için büyük bir şans oldu" ifadelerini kullandı.

'SAKİN BİRİYİM'

Yaşantısı hakkında da konuşan 23 yaşındaki oyuncu "Normalde sakin biriyimdir. Şehir yaşantısı da hoşuma gider. Bursa'yı gezmeye çok fazla fırsatım olmadı ama Joshua beni birkaç yere götürdü. Normalde ağır çalışmaların ardından eve gider başka bir şey yapamam. Ama şu ana kadar şehirde gördüklerimi beğendiğimi söyleyebilirim" dedi.

'3 SENE BURADAYIM'

Bursaspor'da öncelikli hedefinin takımda yer bulabilmek olduğunu söyleyen Ekong, "Aynı zamanda süper ligde iyi bir savunmacı olabilmek istiyorum. Ondan sonra da kısa vadeli planım takımla olabildiğince maç kazanmak. Çünkü 3 sene daha buradayım. Uzun vadeli planımı sorarsanız da takımı olması gereken yere çıkarmayı düşünüyorum. İlk 4-5 hatta mümkün olursa Bu formayla kupalar kazanmak isterim. Burada iyi şeyler yapmak için geldim" diye konuştu.

'TARAFTARI ÇOK DUYDUM'

Taraftarla tanışmak için de sabırsızlandığını dile getiren Nijeryalı "Şu ana kadar stadyumda taraftarla tanıma fırsatım olmadı. Sadece bir antrenmana geldiler ve orada gördüm. Onun dışında sosyal medyada bana bir çok hoş geldin mesajı yolluyorlar. Bunun için de kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Arkadaştan bir çok şey duydum. Bana Pablo'nun sahaya çıktığı andaki taraftar tepkileri hakkında müthiş bir deneyim olduğunu söylediler. İlk maçta bende bir galibiyet alarak onlarla tanışmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

'YETENEKLİ OYUNCU'

Batalla ile uzun süredir antrenman yaptıklarını söyleyen Ekong "Onunla iki dostluk maçı oynadık. Zaten Batalla'nın sahada ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu görmek zor değil. Aynı zamanda kaptan olarak takıma benim gibi yeni dahil olan oyuncuların daha kolay adapte olması izcin çalışıyor. Onun ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu herkes biliyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.