Hava Durumu

Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde hissedildi

AFAD, Elazığ'da saat 20.55'de 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 20.55'te meydana gelen depremin 6.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. AFAD Başkanı Güllüoğlu, "Ekiplerimiz saha çalışmalarına başladı, Gelişmeler takip ediliyor" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 21:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde hissedildi

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Saat 20.55'te merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem çevre iller ile Diyarbakır, Adıyaman ve Samsun'da da hissedildi.

KANDİLLİ: 6,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kandilli Rasathanesi, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 20.55'te meydana gelen depremin 6.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

SOYLU: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elazığ Doğanyol'da bir kişi hayatını kaybetti. Maden'de 4-5 katlı bina yıkıldı, enkaz altında kalanlar var" dedi.

BAKAN SOYLU VE  BAKAN KURUM ELAZIĞ'A GİDİYOR

İçişleri Bakanı Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gidiyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR

Şehir merkezinde herhangi bir can kaybı yok. Büyük bir hasar görülmüyor. İl dışında bazı kayıplar olabilir değerlendirmesi var. 



AFAD BAŞKANI: EKİPLERİMİZ SAHA ÇALIŞMASINA BAŞLADI

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından ekiplerin saha taramasına başladığını belirterek, "Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar." dedi.

Güllüoğlu, NTV'ye yaptığı açıklamada, deprem bölgesiyle iletişimde bir sorun bulunmadığını ifade ederek, "Şu an için ekiplerimiz de bölgedeki belediye başkanlarımızla, valilerimizle, iletişimimiz devam ediyor. Ekiplerimiz saha taramasına başladılar. Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar." diye konuştu.

Depremin geniş bir coğrafyada hissedildiğini belirten Güllüoğlu, "Sivrice ve civarındaki ilçelerde hissedildi. Şu an çalışmalarımız devam ediyor. Biz de yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

KIZILAY BAŞKANI KEREM KINIK:

Kızılay Başkanı Kerem Kınık meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. Kınık yaptığı açıklamada, "Elazığ Sivrice depremini hisseden bölgeye yakın vatandaşlarımız eğer evlerinde hasar var ise evlerine girmesinler, eşyalarını vs almaya çalılmasınlar, Afad ve Valilikten gelecek uyarıları dikkatlice dinlesinler.Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

PROF. DR. ŞÜKRÜ ERSOY'DAN İLK AÇIKLAMA

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu açıklamalarda bulundu:

Biraz büyük bir deprem. Belki sizde de söylemiş olabilirim Elazığ çok kritik bir yer. Doğu Anadolu fayı çok kritik, gerilim çok yüksek. Bu deprem beklenebilen bir depremdi. Bu deprem önemli bir deprem, yer kabuğunu önemli miktarda kırmış olabilir. 50 - 60 km yer kabuğu kırılmış olabilir. Ciddi bir hasar vardır, inşallah ölümler fazla değildir.

GAZİANTEP VALİSİ DAVUT GÜL

Şu an can ve mal kaybı yok. Gaziantep'te her şey sakin. Bu süreci takip ediyoruz. 

TUNCELİ VALİSİ

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli depreme ilişkin, "Bölgemizde meydana gelen depremi Tunceli olarak hissettik. 8 ilçemiz ve bağlı köylerimizi araştırdık. Şu ana kadar bildirilen olumsuz bir durum yok." dedi.

ELAZIĞ BARO BAŞKANI

Şehir merkezinde bir yıkım yok. Köylerden haber bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.