Hava Durumu

Elektrik faturası 120 TL üzerinde gelenler dikkat

Elektrik faturası 120 TL'den fazla geliyorsa serbest tüketici olarak değerlendiriliyor. Dolayısıyla tedarik şirketleri ile anlaşmaya giderek faturalarını düşürebiliyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2021 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2021 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Elektrik faturası 120 TL üzerinde gelenler dikkat

Evlerine 120 TL'den fazla fazla elektrik faturası gelenler serbest tüketici olarak değerlendiriliyor. Serbest tüketiciler ise kendi elektrik tedarik şirketleri ile anlaşmaya giderek faturalarını düşürebiliyorlar. Şirketler tarafından yapılan açıklamalara göre, bu yıl serbest Tüketici olma limiti yıllık 1.200 kWh olarak güncellendi.

                                      

120 TL ÜSTÜ GELİYORSA DİKKAT

Böylece aylık ortalama 120 TL ve üzeri tutarda elektrik faturası ödeyen herkes "Serbest Tüketici" grubuna giriyor. Serbest tüketici olarak değerlendirilenler ise elektrik tedarik şirketlerini kendileri seçebiliyorlar. Vatandaşlar şirketler ile anlaşma yaparak ise daha az elektrik faturası ödeyebilirler.

Sayaçlar, en az 25 en fazla 35 günlük dönemlerle dağıtım şirketi tarafından her takvim ayında bir defa okunur.

Belirli bir süre elektrik satın alacağını taahhüt edenlere gönderilecek ödeme bildirimi veya faturalarda taahhüdün süresi, sürenin kaçıncı ayında bulunulduğu ve taahhüdün sona erme tarihi ile taahhüdün bozulması halinde uygulanacak cezai ücret ve/veya cayma bedellerinin uygulama esaslarına ilişkin bilginin bulunması zorunludur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.