Hava Durumu

Elon Musk'ı açık açık tehdit ettiler! O ise tiye aldı

Elon Musk hatırlatmak gerekirse ünlü hacker grubu Anonymous tarafından tehdit edilmişti. Geçen haftalarda yaşanan olay kızışmaya başladı. Twitter üzerinden cevap veren Musk, Anonymous'u tiye aldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2021 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2021 20:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Elon Musk'ı açık açık tehdit ettiler! O ise tiye aldı

Hatırlatmak gerekirse Ünlü hacker grubu Anonymous, attığı tweetler ile kripto para piyasasını manipüle ettiği yönünde eleştiriler alan Elon Musk'ı paylaştığı bir video ile açık açık tehdit etti.

Hacker grubu Anonymous, SpaceX ve Tesla CEO'su olan Elon Musk'ı kripto para piyasalarını manipüle etmekle suçlayarak, paylaştığı video ile ' şımarık bir milyarder' olarak adlandırdı.

Anonymous paylaşımında, "Milyonlarca perakende yatırımcı, hayatlarını iyileştirmek için kripto kazançlarına gerçekten güveniyordu. Tabii ki, yatırım yaptıklarında riskleri biliyorlarda ancak tweetleriniz ortalama çalışan bir insanı açıkça görmezden geliyor." vurgusu yapıldı.

Gerçekleştirdiği siber saldırılarla bilinen Anonymous, "Odadaki en zeki kişi olduğunu düşünebilirsin, ama şimdi eşini buldun. Biz Anonymous! Biz lejyonuz. Bizi bekleyin," diyerek tehditler savurdu.

MUSK TWEET PAYLAŞTI 

Musk ise en kuvvetli silahını kullandı. Yani Twitter hesabını. Konu hakkında Twitter paylaşımları yapan Musk, ünlü hacker grubunu adeta tiye aldı.

Musk, bu örtülü tehdidin ardından doğrudan bir açıklama yapmadı. Ancak yaklaşık 20 dakika sonra, "Nefret ettiğiniz şeyi öldürmeyin, sevdiğinizi koruyun" diyerek aslında gönderme yaptı.

Elon Musk'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar kripto para piyasalarında büyük dalgalanmalara neden oluyor.

ŞIMARIK BİR MİLYARDER 

Aktivist olarak bilinen hacker grubu paylaştığı videoyla Musk'ın yanlışlarını bir bir sıraladı. Musk'ı çevreci değil 'şımarık bir milyarder' olmakla suçladı.

Musk'ı suçlayan Anonymous, Tesla şirketiyle hiç çevreci olmadığını ancak bir rol takındığını ve bunu insanlara yutturmaya çalıştığını söyledi. Bitcoin piyasasını manipüle ettiğini de söyleyen hacker grubu, Musk'a adeta açık bir mektup yayımladı.

ÇOCUK İŞÇİ MESELESİ DE ORTAYA DÖKÜLDÜ 

Devletler de dahil olmak üzere birçok büyük şirkete de saldırılan düzenleyen hacker grubu Anonymous, SpaceX ve Tesla'nın sahibi Elon Musk'a ek olarak Jeff Bezos gibi milyarderlere de giydirdi. Videonun ana konusu Musk ise her yönüyle eleştirildi.

Afrika'daki Tesla fabrikasında çalıştırılan çocuk işçileri hatırlatan Anonymous, ortaya çıkan belgelere atıfta bulundu. Elon Musk'ın kendisine yüklediği dünyayı kurtarma hedefini fazla toz pembe bir hayal olarak tanımlayan Anonymous,, Musk'ı ABD hükümetinin yararına Bitcoin'i kötülemekle suçluyor.

"SIKINTI NEDİR BİLMEYEN, ŞIMARIK BİR MİLYONERSİN"

Twitter'da paylaştığı gönderilerle umudunu kripto paraya bağlayan insanları mahvettiğini söylenen videoda çalınmış Güney Afrika topraklarında, ırksal pozitif ayrımcılığa uğradığın zümrüt madenlerinin ortasında doğduğun ve dünyadaki çalışan kesiminin çektiği sıkıntılar hakkında en ufak fikri olmadığı vurgulandı. Anonymous ayrıca, "Ortamın en akıllısı olduğunu sanabilirsin, ama şimdi kendine denk bir rakip buldun. Biz Anonymous'uz. Biz bir orduyuz. Bizi bekleyin." ifadeleriyle açık bir tehdit yapılmış oldu.

Elon Musk'a yapılan ayağını denk al mesajı, sosyal medyanın da gündemine girdi. Anonymous'un tehdit videosuna Twitter alemi de yorum yaptı.

HANNAH MONTANA BENZETMESİ 

Resmi Twitter hesabında yeni bir paylaşım yapan Elon Musk, Anonymous'a Disney yapımını kullanarak gönderme yaptı. Bunun için Hannah Montana dizisini kullanan ünlü iş insanı, hacker grubunun açıklama yaptığı bir fotoğraf kullanarak altına 'Hannah Montana aslında Miley Cyrus' yazdı.

Anonymous ile resmen dalga geçen Elon Musk'ın bu paylaşımına kısa süre içerisinde 100 binden fazla beğeni geldi. Anonymous'un ise yakın zamanda yeni bir cevap vermesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.