Hava Durumu

Emekli ve memur maaşı zammı belli oldu!

Emekli ve memur zam oranı TÜİK verilerine dayanılarak yeniden hesaplandı. Son altı aylık ortalamanın hesaplanmasında Haziran 2021 memur ve emekli maaşı zam oranı kritik bir önem arz etti. Haziran ayı enflasyon rakamları açıklanmasının ardından memur maaş farkı 6 aylık yüzde 5.45, emekli maaş zam oranı 6 aylık yüzde 8.45 olarak açıklandı. Peki, meslek gruplarına göre öğretmen, polis, doktor, mühendis ve diğer meslek gruplarında zamlı maaşlar ne kadar oldu? İşte, memur ve emekli maaşı zam oranları ve meslek gruplarına göre zam oranı tablosu

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2021 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2021 08:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Emekli ve memur maaşı zammı belli oldu!
Memura ve emekli zam oranı için beklenen açıklama geldi. TÜİK Haziran ayı enflasyon oranını % 17.53 olarak açıkladı. İşçi, memur, emekli maaşı zam oranı, bu oran ile birlikte alınacak 6 aylık ortalamaya göre belirlenecek. Memur ve emekli zammı için TÜİK rakamları kritik bir önem arz edecek. İlk 6 aylık enflasyon oranının ortalamasının belirlenmesinin ardından emekli ve memur zam oranları da netlik kazanmış oldu. Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Haziran rakamlarının ortaya çıkmasının ardından ilk 6 aylık enflasyon ortalaması belirlendi.

EMEKLİ VE MEMUR ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Emekli ve memurların zam oranları, 5 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanan TÜİK enflasyon rakamlarının ardından netlik kazandı. Buna göre, Memurlar 6 aylık fark olarak yüzde 5.45 oranında zam aldı. Emekliler ise yüzde 8.45 oranında zam almış oldu.

MEMUR VE EMEKLİLERİN ZAM ORANI NE KADAR OLDU? 

Memur ve emeklilerin merakla beklediği enflasyon rakamları açıklandı. Haziran enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte Temmuz ayında maaşlara yansıyacak zam da ortaya çıkmış oldu. Memurlar 6 aylık fark olarak yüzde 5.45 oranında zam aldı. Emekliler ise yüzde 8.45 oranında zam almış oldu. Buna göre zamlı maaşlar şu tabloya göre şekillendi; En düşük memur maaşı 247 lira artış göstererek 4 bin 789 TL oldu. 7'nci derecedeki bir öğretim görevlisinin maaşı ise 413 TL zamlanarak 8 bin 09 TL oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.