Hava Durumu

'Empati' geliyor! Öyküsü yayınlanacaklar arasında Bursalı isim de var...

Sıfır Yayınları, 'Empati' adlı projesiyle 42 farklı yazarın öykülerinin derlendiği bir kitap yayınlamaya ve elde edilecek gelirle kitaplığı olmayan bir okula kütüphane kazandırmaya hazırlanıyor. Proje yayınında öyküsü yayınlanacak isimler arasında Bursalı genç Beyza Bayır Dübek de bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Empati' geliyor! Öyküsü yayınlanacaklar arasında Bursalı isim de var...

Sıfır Yayınları tarafından, 'başka bir insanın hayatını yaşayan, acılarını paylaşan, olaylara kendi penceresi dışından bakmaya çalışanların hikâyesi' ana temasıyla hazırlanan kitap, 42 farklı öyküden oluşuyor.

Projeye katılan yazarlar, bir günlüğüne kendisini herhangi bir uzvu olmayan birinin yerine koyuyor, bir gün boyunca göremediğini, duyamadığını, yürüyemediğini ya da başka bir engel durumunun bulunduğunu düşünüyor ve bu durumu öyküleştiriyor.

Bireysel ve toplumsal bilince katkı sağlamayı amaçlayan Empati adlı proje yayını ile birlikte kitabı ve kitaplığı olmayan bir okula kütüphane kitaplığı kurulması hedefleniyor. Kültürel ve sosyal mirasın gelecek nesillere aktarılması kaygısıyla hazırlanan proje yayında yazarlar gönüllülük esasına göre yer alıyor. 42 Yazar 42 pencere konseptinde hazırlanan 'Empati' adlı derlemede Bursalı genç Beyza Bayır Dübek'in de 'Hayatımı değiştiren gün' adlı öyküsü yer alıyor.

Genç kalem Beyza Bayır Dübek, böylesi değerli bir sosyal sorumluluk projesinde yer almanın mutluluğunu vurgularken "Bu öykü ile hayatta kendine yetebilmek noktasında keskin sınırları olan, başarıya odaklı ve mükemmeliyetçi bir kadının aniden değişen hayatından kısa bir bölüm anlatmaya çalıştım. Bu vesileyle her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunun ve fiziksel engellerimizin bizleri eksik insanlar yapmadığının altını çizmek istiyorum. Aynı zamanda çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi de olan bu çalışmada yer aldığım için mutluluk duyuyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.