Hava Durumu

En popüler kahve çeşitleri ve isimleri!

Sizde kahve içmeyi sevenlerdenseniz, kahve çeşitlerini tanımak için birkaç dakikanızı ayırmanız yeterli...

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
En popüler kahve çeşitleri ve isimleri!

Espresso:

Espresso için, Türk kahvesinin İtalyan versiyonu da denebilir. Basınçlı suyun, 25 sn. gibi bir sürede sıkıştırılmış kahvenin içinden geçmesiyle elde edilir.

Affogato:

Espresso ile dondurmanın uyumu da denilebilir bu kahve için. Sert espresso tadını yumuşatmak için yanın da taze sütle yapılmış vanilyalı dondurma ile içilir. İlalyanca "boğulmuş" anlamına gelen affogato, espressonun dondurmayı boğması, eritmesi olarak düşünülebilir.

Irish Kahve:

Espresso ve viskiyle yapılan kahvedir. Kışın içilmesi tavsiye edilen kahve çeşididir. Viski aroması ve kahve aromasının baskınlığını hissedebileceğiniz ender lezzetlerden birisidir.

Antoccino:

Yüksek kafein oranlı Latte'de denilince daha anlaşılır olan Antoccino 1 ölçek espresso ve az köpüklü süt yardımıyla yapılır.

Mocha:

İsmini Yemen'deki Moka limanından almıştır. Espresso, süt ve çikolata ile yapılan, içimi yumuşak bir kahvedir. Aromalı olarak da içilebilen Mocha'yı hafif bi yemek sonrası içmeniz daha doğru olacaktır.

Black Eye:

Simsiyah bir kahveye hazırsanız karşınızda Black Eye. İki shot espressoyla yapılan Black Eye adından da anlaşılabileceği üzere oldukça sert içimli bir kahvedir.

Latte:

Espresso ve sütle yapılan içimi yumuşak kahvedir. En çok tercih edilen kahve çeşidi arasında bulunan latte mutlaka çok kaynamış sütle yapılmalıdır. Köpüğü krema kıvamından uzak, bulutumsu bir yoğunlukta olmalıdır.

Türk Kahvesi:

Telvesi ile ikram edilen tek kahve çeşididir. Pişirme tekniği olmakla beraber köpüksüz Türk kahvesini içmek çok iyi bir deneyim olmayabiliyor. Yanında su, likör ve lokumla ikram edilmesi makbuldür.

Cappucino:

Espresso ve sütle yapılan kahve çeşididir. Sütün iyi kaynamış olması ve köpüğünün kahveye oranlanması gerekir.

Americano:

Sıcak su ilavesi ile seyreltilmiş espressodur. İçimi hafif bir kahvedir. Dilerseniz sütle de içebileceğiniz kahvenin yanında bitter çikolata iyi bir seçim olacaktır.

Black Tie:

Aromatik kahvelerden birisidir. Kış günlerinde içmek için ideal ve yazın buzla tüketilebilecek kahveler arasındadır. Yıldız anason, thai çayı, zencefil gibi aromalar barındırır. Espresso ve sütle yapılır.

Breve:

Yarı süt yarı kahve ile yapılan kahvedir. Oranı iyi tutturmak önemlidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.