Hava Durumu

Endonezya'daki depremde ölü sayısı 82'ye yükseldi

Endonezya'nın doğusundaki Lombok Adası'ndaki 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kaynaklar, depremde 82 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 7 şiddetindeki depreme yakalanan Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, kurtuldukları için oldukça şanslı olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2018 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2018 08:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Endonezya'daki depremde ölü sayısı 82'ye yükseldi

Endonezya'nın doğusundaki Lombok Adası'ndaki 7 büyüklüğündeki depremde 39 kişinin öldüğü bildirildi. Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho'nun daha sonra yaptığı açıklamada, ölü sayısının 82'ye yükseldiğini belirtti.

Lombok Adası'ının kuzeyi, doğusu ve Mataram kentinin depremden en çok etkilenen yerler olduğunu ifade eden Nugroho, kurbanların çoğunun evlerin yıkılması sonucu enkaz altında kalarak yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.

Nugroho, 100'den fazla kişinin yaralandığını ve binden fazla evin de zarar gördüğünü belirterek, bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Nugroho ayrıca bölgeye çok sayıda sağlık personeli sevk edilmesinin yanı sıra güvenli bölgeye tahliye edilen binlerce kişiye de battaniye, çadır ve gıda malzemesi gibi temel ihtiyaçların sağlanmaya çalışıldığını ifade etti.

Öte yandan deprem nedeniyle bölgedeki Praya Uluslararası Havalimanı'nda görülen kısa süreli elektrik kesintisi dolayısıyla uçuşlarda aksama yaşandığını belirten havalimanı yetkilileri, teknik incelemeler sonrası havalimanın normal faaliyetine geçtiğini kaydetti. 

Bu arada bölgedeki okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), merkez üssü Lombok'un 27 kilometre kuzeydoğusu olan ve 15 kilometre derinlikte meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ardından verilen tsunami uyarısını kaldırmıştı.

Ülkede geçen hafta aynı bölgede oluşan 6,4 büyüklüğündeki depremde 16 kişi yaşamını yitirmişti.

7 şiddetindeki depreme yakalanan Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, kurtuldukları için oldukça şanslı olduklarını söyledi. Bakan Dutton, Sydney'de yayın yapan 2GB radyosuna yaptığı açıklamada, bölgesel terörle mücadele konferansı için Endonezya'nın Lombok Adası'nda bulunduğunu ve depreme bir otelin 12. katındaki restoranda yakalandığını söyledi.

Son bilgilere göre 82 kişinin hayatını kaybettiği 7 büyüklüğündeki deprem anını "şiddetli" ve "dramatik" ifadeleriyle tanımlayan Bakan Dutton, ''Çıktığımız için oldukça şanlıyız, hepimiz yere yuvarlandık, binada kesinlikle çok fazla yapısal hasar vardı. Önemli olan tüm Avustralya delegasyonun güvende ve iyi olması." dedi.

Kaldıkları otelin bazı bölümlerinin yıkıldığını ve cephelerinde büyük çatlaklar oluştuğunu aktaran Dutton, dua ve düşüncelerinin depremden etkilenenlerle olduğunu dile getirdi. Dutton, "Endonezya için korkunç bir gün." ifadesini kullandı. Bakan Dutton, Endonezya'daki temaslarına Bali Adası'nda devam edecek. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.