Hava Durumu

Ene'den taraftara teşekkür

EuroCup'ta Ulm'ü 100-84 yenen TOFAŞ'ın Başantrenörü Orhun Ene taraftardan övgüyle bahsederken takımı yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ene'den taraftara teşekkür

EuroCup D grubu 6. Mçında ratiopharm Ulm'ü 100-84 yenen TOFAŞ'ta başantrenör Orhun Ene ile basketbolcular Pierria Henry ve Sammy Mejia, maçı değerlendirdi. Konuşmasına taraftarlara teşekkür ederek başlayan deneyimli çalıştırıcı, "Ben bunu başka kulüplerde de yaşamıştım. Çok maç oynuyorsunuz, bir süre sonra insanlar yavaş yavaş maça gelmek yerine evde seyretmeyi tercih ediyorlar. Ancak burada oluşan topluluğun yaratmış olduğu enerji bizim düşüş yaşadığımız dönemde tekrardan uyanmamızı sağladı. Onun için bazen onların da desteği takım üzerinde bir fark yaratabiliyor. Taraftarımızın da artık bunu hissettiğini düşünüyorum. Maçı kazanma istekleri ve sahaya yansıyan coşku bizi ateşledi" dedi.

'KARAKTER GÖSTERDİK'

İç sahada hata yapma lükslerinin olmadığını ifade eden Orhun Ene, "Zor bir gruptayız ve 5-6 galibiyete ulaşmak bizim grupta önemli. Çünkü diğer gruplara oranla bizim grupta herkes birbirine çok yakın. Bu maçı kazanarak ilk defa artı averaja geçtik. Hücum tarafında çok coşkulu bir takımız ama aynı coşkuyu savunma anlamında gösteremediğimiz anlar oluyordu. Takım olarak Ulm karşısında çok büyük karakter ortaya koyduk. 9-10 sayılık farkı bir anda eritip, öne geçtik. Kaliteli bir ekibiz, bu karakteri göstermek önemliydi. Bu basketbolla beraber, seyircinin bütünleşmesi ve oyunun içinde bu şevki yaşaması da güzel bir şey" diye konuştu.

'DURMAYI ÖĞRENMELİYİZ'

Birçok tecrübeli EuroCup takımının olduğu bir grupta kalite ortaya koyduklarına vurgu yapan Ene, "Hep iç sahada oynadığınız bu basketbolu sürdüremeyeceğimiz bir gerçek. Bizim takımın çok farklı yönleri var, istediğimiz zamanlarda onları da göstermeliyiz. Ulm karşısında seyircimizin de desteğiyle açık alanda iyi savunma düzeni ve müthiş bir patlayıcılıkla fark yarattık. Ama ne zaman durmamız gerektiğini de bilmemiz lazım. O zaman çok daha iyi bir ekip olacağız. Buradan da ilk senemiz de olsa biz çok daha yukarılara gitmek istiyoruz" dedi.

'EFES MAÇI ÖNEMLİ'

BSL'de hafta sonu Anadolu Efes ile karşılaşacaklarını hatırlatan Orhun Ene, açıklamalarını "Bizim için çok önemli bir maç. İyi ve formda bir rakiple karşılaşacağız. Güzel bir maç olacak. İnşallah burada güzel bir atmosfer yaratıp, doğru basketbol oynayarak kazanırız ve milli takım arasına istediğimiz noktada gireriz" diyerek tamamladı.

'REKABETÇİ BİR TAKIMIZ'

Karşılaşmada 26 sayı atarak galibiyette önemli rol oynayan Pierria Henry, Ulm'e karşı Almanya'da kaybettikleri ilk maçın rövanşını aldıklarını söylerken, "İyi bir oyun planımız vardı. Kaybettiğimiz ilk maçın da rövanşını almış olduk. Biz her zaman rekabetçi bir takımız. Bundan sonra diğer maçlara konsantre olmamız gerekiyor. TOFAŞ'taki ilk sezonumdayım ve bana bu fırsatı verdikleri için bu takıma çok teşekkür ederim" diye konuştu.

'ŞANSIMIZ YÜKSEK'

Kaptan Sammy Mejia da Ratiopharm Ulm maçıyla ilgili "Çok heyecanlı bir maçtı. Taraftar için izlemesi keyifli ve yüksek skorlu bir maç oldu. İki takım da çok sert oynadı ve maçı kazanmayı çok istedi. İkinci yarıda savunmada daha iyiydik. Rakibimizi durdurarak bunlardan sayı bulmaya çalıştık. Kesinlikle kolay bir maç değildi. Taraftarımız da inanılmazdı. Keşke onlarla konuşarak onları ne kadar çok sevdiğimizi söyleyebilseydik. Biz de sahada onlar için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ulm'e karşı skor avantajını yakaladığımız için grupta şansımızı yüksek görüyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.