Hava Durumu

Ene'den yeni TOFAŞ yorumu

TOFAŞ'ın başarılı Koçu Orhun Ene yapılan transferlerle geçen yıldan daha atlet ama deneyimi daha az bir kadro kurulduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2017 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2017 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ene'den yeni TOFAŞ yorumu

-Ali ŞAHİN-

Bu sezon BSL'nin yanı sıra EuroCup'ta da mücadele edecek TOFAŞ'ın başarılı Koço Orhun Ene yerinde yapılanan takım ve transferler hakkında açıklama yaptı. Davranış ve karakterin performanstan önce geldiğini, seçimlerini de buna göre yaptıklarını ifade eden Ene yerli oyunculardan daha fazla katkı beklediklerini vurguladı. Ene ayrıca geçen sezona göre daha atletik ama deneyimi daha az bir kadro kurduklarını söyledi.

'HERKES BİR GÜN GİDECEK'

Ivanov ve Kaya'nın 2 yılda bu oluşma büyük katkı verdiklerini belirten başarılı çalıştırıcı "TOFAŞ her sene daha ileriye dönük projeleri gözettiği için çok sevsek de ayrılıklar oluyor. Ben de dahil olmak üzere buraya katkı verenler bir gün gidecek. Oyuncularımız TBL'den başlayarak iki yıl insanüstü gayret sarf etti, şimdi hem yerlilerin önünü açmak, hem EuroCup ve BSL için biraz daha farklı bir kadro ile yola çıkıyoruz. EuroCup için fiziksel ve teknik olarak oraları oynayacak oyuncuları seçtik" dedi.

'BÜTÇE AZ AMA...'

Bütçe geçen senenin biraz altında olduğunu belirten Ene "Bütçenin az olmasına karşın istediğimiz oyuncuları aldık. Oyuncu seçiminde beceri ve yetenekten çok karakter ve davranışları dikkate alıyoruz, performans bunlardan sonra gelir. Önümüzdeki sezon için atletik yeteneği daha fazla, tecrübesi daha az bir kadro kurduğumuzu söyleyebilirim. Ne kadar paylaşımcı olacağı bu kadronun performansını belirleyecek" diye konuştu.

'GENÇ OLARAK GÖRMÜYORUM'

Altyapıdan yetişip A takıma yükselen oyuncuları genç olarak görmediğini belirten Ene "İki senedir beraberiz, bu sezon basketbollarının nereye gideceğini görecekler. Biz de onlara geçen seneden fazla imkan tanımaya çalışacağız. Muhsin'in Kaya ile beraber oynaması ona tecrübe kazandırdı. Umarım Kaya'nın boşluğunu doldurur. Kadir Bayram rotasyonda en zor durumda gözüken oyuncumuz. Önünde iki guard var. Geçen sene iyi oynadığı maçlar var, Barış ve Micic yokken önemli performanslar sergiledi. Süre almadığında konsantrasyon kaybına uğrayabiliyor. Basketbol ve fizik olarak sıçrama yaptı, acele etmemesi gerekir" diye konuştu.

'ZOR OLACAK'

Yiğit'in iyi bir şutör olduğuna dikkat çeken Ene ayrıca "Yiğit'ten ofansif anlamda daha fazla katkı bekliyoruz, daha yüksek isabet sağlamalı. Savunmada enerji koyuyor ama daha bilerek savunma yapması gerekiyor. Berkan için o pozisyona Türk oyuncu almadık. O da güçlendi ve rotasyona girebilecek bir oyuncu. Ligin çok zor olduğunu söylemeye gerek yok. Bu sezon ligden düşme ve play off'a kalmak için oynayan takımların işi daha da zor olacak" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.