Hava Durumu

Engelli maaşlarında kesinti iddiası: 'Bu şüphenin giderilmesi gerekir'

Uygar Görme Engelliler Derneği üyeleriyle bir araya gelen CHP Bursa Milletvekili Altaca Kayışoğlu, "Engellilerimiz eylül itibarıyla aylığa dönüştürülen maaşlarında kesinti olduğunu dile getiriyorlar. Vatandaşlarımız 500 lirasını aldığı aylığın geriye kalan 1000 lirasının nereye gittiği konusunda aradığı cevabı bulabilmiş değil. Bu şüphenin giderilmesi gerekir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2018 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2018 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Engelli maaşlarında kesinti iddiası: 'Bu şüphenin giderilmesi gerekir'

CHP Bursa Milletvekili Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Uygar Görme Engelliler Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Dernek Başkanı Feyyaz Ocak ve dernek üyesi engellilerin sorunlarını dinleyen Altaca Kayışoğlu, "Devlet, engellilerimize pozitif ayrımcılık yapmak istiyor ama uygulamada aynı duyarlılık söz konusu olmuyor. Üç ayda bir verdiği engelli maaşını aylığa çevirme kararını eylül ayı itibarıyla uygulamaya sokmuş durumda ancak 2022 sayılı kanuna göre engelli maaşı alan vatandaşlarımız 500 lirasını aldığı aylığın geriye kalan 1000 lirasının nereye gittiği konusunda aradığı cevabı bulabilmiş değil. Bu şüphenin giderilmesi gerekir" diye konuştu.

Üç aydan üç aya verilirken aylığa dönüştürülen maaşlarda ayrıca bir kesinti olduğu yönünde de engellilerin kaygısı olduğuna dikkat çeken Altaca Kayışoğlu, engellilerin bir talebini daha gündeme getirdi. Kayışıoğlu, "Engellilerimizin şikayet ettiği bir konuda engelli yollarının işgali. Diyorlar ki 'Madem kahveci sandalyesiyle, manifaturacı tezgahıyla, araç sahipleri de otopark olarak buraları işgal ediyor, en azından kesilen cezaların parası engelli derneklerine kaynak olarak aktarılsın.' Böylece engelli yollarının işgaliyle oluşan mağduriyetlerinin ikinci bir cezaya dönüşmesinin engelleneceği görüşündeler" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.