Hava Durumu

Engelli öğrencinin öğrenim kredisi bursa dönüştürüldü!

Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvuran yüzde 79 engelli öğrencinin öğrenim kredisi talebi haklı bulunarak bursa dönüştürüldü. 

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2019 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2019 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Engelli öğrencinin öğrenim kredisi bursa dönüştürüldü!

Yüzde 79 engelli olan bir öğrenci, üniversiteyi bitirdikten sonra Giresun Üniversitesinde kamu yönetimi alanında tezli yüksek lisans yapmak istedi. Sınavlarda başarılı olan öğrenci, yüksek lisansa başladı. Öğrencinin kendi alanı dışında yaptığı yüksek lisans için bir yıl bilimsel hazırlık okuması gerekiyordu. Engelli genç bu süreçte Kredi ve Yurtlar Kurumuna burs için başvurdu. Kurum, bilimsel hazırlık dönemlerinde burs veremediklerini, kendisine öğrenim kredisi tahsis edildiğini, başvuru yapması halinde gelecek yıl kredisinin bursa dönüştürülebileceğini bildirdi. Kredi ve Yurtlar Kurumundan gelen cevap üzerine engelli öğrenci başarıyla tamamladığı bilimsel hazırlık yılının ardından yüksek lisansının ilk yılına başlarken kuruma tekrar burs başvurusu yaptı. Kurum, mevzuatında engelli öğrencilerin öncelikli burs verilecek öğrenciler arasında sayılmış olmasına rağmen öğrenciye ret cevabı verdi. Öğrencinin tüm girişimleri de fayda getirmedi ve kredi bursa dönüştürülmedi. 

KDK engelli öğrencinin yüzünü güldürdü 

Engelli öğrenci, yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için Ombudsmana başvuru yaptı. Ombudsman, öğrenci ve kurum arasındaki problemi dostane çözmek için Kredi ve Yurtlar Kurumu ile görüşmelere başladı. Süreçte kurumun yapıcı bir tavır almasıyla öğrencinin iddiaları belgeleriyle kuruma iletildi ve kredisinin bursa çevrilmesi için herhangi bir engel olmadığının altı çizilerek, gereğinin yapılması rica edildi. Kredi ve Yurtlar Kurumu, KDK'nın girişimleri neticesinde engelli öğrencinin dosyasını tekrar inceledi ve kredinin bursa dönüştürülmesini onayladı. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.