Hava Durumu

Engellilerin ÖTV İsyanı! Hükümetten geri adım!

TBMM'nin gündeminde olan 'torba yasa' düzenlemesindeki 'engelli vatandaşların ÖTV'siz alacağı araçların 70 bin lirayla sınırlandırılması maddesi', yapılan itirazların neticesinde geri çekildi. Sınır tekrardan 200 bin liraya yükseltildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Engellilerin ÖTV İsyanı! Hükümetten geri adım!

TBMM'de görüşülen torba yasa taslağında yer alan, engelli vatandaşların alacağı ÖTV'siz araçlara getirilmesi istenen sınırın motor hacmine bakılmaksızın 70 bin liraya çekilmesi maddesi, büyük tepki çekti. Gelen eleştirilere karşı sınırı 90 bin liraya çıkaran hükümet kanadı, bu rakamı daha sonra tekrar eski haline, yani 200 bin liraya yükseltti.

Konuyla ilgili tepkileri yazısında dile getiren YeniDönem gazetesi yazarı Yusuf Kayışoğlu engelli vatandaşların, düzenlemenin kendilerini 'eve kapatacağını' söylediklerini belirterek "Engellilerin feryat etme nedeni araçların fiyat skalası değil. Asıl sorun, engelli vatandaşların tekerlekli sandalyelerini  koyabilecekleri  araçların hepsinin fiyatlarının 70 bin liranın üstünde olması' bilgisini paylaştı.

MİLLETVEKİLLERİ SESSİZ KALDI

Son düzenlemeyle sınırın 200 bin liraya çıkarıldığını kaydeden Kayışoğlu "Engelliler küsüp kaderlerine razı olsalar, sorunlarını milletvekillerine iletmeseler, bu konu Meclis gündemine taşınmayacak ve öylece kabul görecekti. Tuhaf olan engelli milletvekillerinin bu işe en başından karşı çıkıp, duruma el koymamaları" ifadelerini kullandı.

'Yusuf Kayışıoğlu'nun konuyla ilgili yazısı, yarın YeniDönem gazetesinde...'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.