Hava Durumu

Erdoğan 20 ilin adaylarını açıkladı! İşte isim isim o liste..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında, aralarında Ankara ve İzmir'in de olduğu 20 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan, 21 il ve ilçe belediye başkan adaylarını Güney Amerika ziyaretinin ardından açıklayacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2018 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2018 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan 20 ilin adaylarını açıkladı! İşte isim isim o liste..

İŞTE AK PARTİ'NİN  20 BELEDİYE BAŞKAN ADAYI:

Afyon - Mehmet Zeybek

Ankara - Mehmet Özhaseki

Balıkesir - Yücel Yılmaz

Bingöl - Erdal Arıkan

Çanakkale - Ayhan Gider

Çankırı - Hüseyin Boz

Çorum - Halil İbrahim Aşgın

Eskişehir - Burhan Sakallı

Hatay - İbrahim Güler

İzmir - Nihat Zeybekci

Karaman - Mahmut Sami Şahin

Konya - Uğur İbrahim Altay

Mardin - Mehmet Vecdi Kahraman

Muş - Feyat Asya

Sakarya - Ekrem Yüce

Sivas - Hilmi Bilgin

Tokat - Eyüp Eroğlu

Trabzon - Murat Zorluoğlu

Uşak - Mehmet Çakın

Yozgat - Celal Köse

***********************

GÜNDEME İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 ilin belediye başkan adayını açıklamadan önce, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Grup toplantımızın partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İstanbul Sancaktepe'de dün düşen helikopterimizde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Yaralı askerimize Rabbimden şifa niyaz ediyorum. Allah askerimizi her türlü beladan muhafaza etsin. Tüm askerlerimize başarılar diliyor, her birini ayrı ayrı selamlıyorum.

HADLERİNİ BİLDİRMEKTE KARARLIYIZ

Mahalli seçim hazırlıklarımıza geçmeden önce ülkemizin ve milletimizin bekası bakımından bazı hususlar üzerinde durmak istiyorum. Akdeniz'de Ege ve Kıbrıs'taki haklarımız meselesi eskiden beri Türkiye'nin üzerinde hassasiyetle durduğu konulardır. Son dönemde hidrokarbon arama faaliyetleri sebebiyle bu bölgedeki sorunlar çok daha büyük çıkar çatışmalarının konusu olmaya başlamıştır. Arkasına kimi Avrupalı devletleri alan Yunanistan'ın ve onunla birlikte hareket eden Güney Kıbrıs Rum kesiminin pervasız davranışları en başta kendileri için bir tehdit ve tehlike kaynağı haline gelmiştir.

Ülkemizi 12 mil meselesinde adeta Ege Denizi'ne ayak basamaz Kıbrıs meselesinde de kendi haklarını savunamaz duruma getirme gayretleri açık söylüyorum beyhudedir. Uluslararası hukuktan ve teammüllerden kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta ve buna engel olmak isteyenlere de hadlerini bildirmekte kararlıyız.

Fırsatçılık kötüdür, uluslararası ilişkilerde fırsatçılık çok daha kötüdür. Akdeniz'de kimi ülkelerin kendi iç meseleleriyle uğraşmasını fırsat bilerek hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hakimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Mülteci akını sırasında tirtir titreyenler konu petrol, doğalgaz ve siyasi rant olduğunda birden aslan kesiliyorlar.

RUSYA VE UKRAYNA'YI YAN YANA GÖRMEK İSTİYORUZ

Karadeniz'de Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimden gerçekten üzüntü duyuyoruz. Her iki ülkeyi de yakın dostu olarak gören bir ülke olarak Karadeniz'in bir barış denizi haline gelmelerini istiyoruz, liderlere sorunlarını diyalog yoluyla çözmeleri çağrımızı yeniliyoruz. Rusya ve Ukrayna'yı karşı karşıya değil yan yana görmek istiyoruz.

DAEŞ BALONUNU TÜRKİYE PATLATTI

Türkiye'nin toprak bütünlüğünü korumaya gayret eden her çabanın yanında yer aldık. Herkes Suriye'de çıkar peşinde koşarken bir risk aldık, sahaya girdik bu terör örgütüne en ağır darbeyi vurduk. Bölgemizdeki DEAŞ balonunun, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı patlatmıştır. İslam'ın başındaki en büyük dertlerden biri olan bu örgütü biz çökertmeye başladık. DEAŞ'a karşı olduğunu söyleyenler onlara karşı en ufak bir mücadele vermediler.

BURADAN DÜNYAYA SESLENİYORUM: TAAHHÜT EDİYORUZ...

Buradan tüm dünyaya sesleniyor ve diyorum ki; Suriye'de DEAŞ yoktur.  Sadece DEAŞ görüntüsü altında bu ülkeyi ve bölgeyi karıştırmak için yedekte bekletilen, eğitilen, donatılan, varlıklarını sürdürmelerine izin verilen birtakım küçük çeteler vardır.

Biz Türkiye olarak birkaç içinde bu örgütün kalıntılarını bitirmeyi tahahüt ediyoruz. Bir başka oyun da sınırlarımız boyunca oynanmaktadır. Türkiye sınırlarında tek bir DEAŞ unsuru kalmadığı halde, onbinlerce kişiyi silahlandıranların derdinin terörle mücadele olmadığı açıktır. Bunlar teröristlerle yatıyor, kalkıyor, onlarla yiyip içiyor. PKK'nın Suriye kolunu oluşturan bu terör örgütünün hedefi Türkiye'dir. Bunlara sessiz kalmamız mümkün değildir. Başlarına ödül koydukları teröristlerden emir alan bu örgütle ilişki kuranlar kendilerini kandırırlar. Dağlara kaçırılan kızların başlarına gelenleri tüm dünya izliyor. Onlardan doğan çocuklar da Avrupa'da şurada burada satılıyor. Bunlar bu kadar tehlikeli bir örgüt.

MGK'DA ÖNEMLİ KARARLAR ALACAĞIZ

Teröristleri tepeleyerek gönüllerimizi şad edeceğimiz günler çok yakındır.  Ülkemize bugüne kadar verdikleri sözleri tutmayanlar artık yolun sonuna geldiklerini görmelidirler. Ülkemizi hedef alan teröristlerin önünden çekildikleri takdirde Türkiye'nin yanında yer aldıklarını anlayacağız. Grup toplantısında sonra gerçekleştireceğimiz MGK'da bu meseleleri değerlendirecek, çok önemli kararlar alacağız. Artık yolun sonuna geldiklerini görmeliler. Müttefik olduklarını, stratejik ortak olduklarını söyleyenler için işte bu fırsattır. Ülkemizi hedef alan teröristlerin önünden çekildikleri zaman, Türkiye'nin yanında olduklarını anlayacağız. Aksi takdirde Türkiye'nin bekası için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız.

YEREL SEÇİM MESAJI

AK Parti kendi siyasi gündeminin ayrımını titizlikle yapan bir partidir. 16 yılda 14 seçimde ülkemizin tüm önemli meselelerini olması gerektiği gibi yönetmeyi başardık. Gün bekleme değil, fırsatları değerlendirme günüdür.  Aralık ayıyla birlikte yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği başlatarak yeni bir dönem başlatacağız. Yerel seçimleri bu dönemin destekçisi haline dönüştüreceğiz. Manifestomuzu önümüzdeki ay ilan edeceğiz. AK Parti şahsım başta olmak üzere, milletimizin gönlünde yer etmiş bir kadronun öncülüğünde kurulmuştur. Cumhuriyetimizin bizden önceki 79 yılında yapılanlardan kat be katını ülkemize kazandırmayı başlardık. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, sanayiden sosyal yardımlara kadar Türkiye'ye çağ atlattık. Bu güvenle diyoruz ki, kim ne derse desin belediyecilik AK Parti'nin işidir.

Biz eserlerimizle konuşuyoruz, ana muhalefet gibi yalanlarla değil. Bu ana muhalefet rahatsız oluyor, İstanbul'a belediye başkanı olduğumda, musluklarında su akman, dağ gibi çöpleri olan bir İstanbul'u CHP'den almıştım. Siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız. Partimde de bu tür arkadaşlar varsa, onlarla da yol yürümeyiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.