Hava Durumu

Erdoğan:Almanya kendine çeki düzen vermeli

Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries'in Türkiye hakkındaki, açıklamalarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Alman ekonomi bakanının tamamen dolaylı mesajlarla ülkemize yatırım yapan şirketleri ürkütmeyi amaçlayan beyanlarını şiddetle kınıyorum. Almanya kendine çekidüzen vermelidir, bizi de asla bu tehditlerle ürkütemez" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan:Almanya kendine çeki düzen vermeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi kredi anlaşması imza töreninde konuştu.Almanya ile yaşanan gerilime de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Alman ekonomi bakanının hiçbir mesnede dayanmayan, tamamen dolaylı mesajlarla ülkemize yatırım yapan şirketleri ürkütmeyi, tedirgin etmeyi amaçlayan beyanlarını buradan şiddetle kınıyorum ve bu asla siyasete, siyasette temsil makamında olanlara yakışmaz'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"5 bin işçi ve 400 mimar, mühendisin çalışmasıyla 36 ayda tamamlanması planlanan İkitelli Şehir Hastanemiz, İstanbul'a ve ülkemize sağlık alanında yepyeni bir vizyon katacaktır. Bu anlaşmanın, birtakım çevrelerin ısrarla Türkiye'yi siyasi ve ekonomik cendereye almaya çalıştığı, bunun için yalan yanlış pek çok iddiayı öne sürdüğü bir dönemde gerçekleşmiş olmasını ayrıca anlamlı buluyorum. Bu finansman anlaşması Türkiye'nin uluslararası kredibilitesinin de yüksekliğine işaret ediyor.

''TÜM JAPON DOSTLARIMA TEŞEKKÜRLERİMİ İFADE ETMEK İSTİYORUM''

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ertesi haftasında Japon dostlarımızla Rönesans inşaat yetkilileri bu anlaşma ile ilgili görüşmek üzere Ankara'da bir araya gelmişlerdir. Kimilerinin kuru bir 'geçmiş olsun' beyanından dahi imtina ettiği bir dönemde böylesine yüksek meblağdaki anlaşmanın görüşmelerini aynı kararlılıkla devam ettirmek ancak gerçek dostların yapabileceği bir davranıştır. Buradan ülkemize destekleri, güvenleri ve kadirşinaslıkları için tüm Japon dostlarıma teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.

''TÜRK MİLLETİ ZOR ZAMANLARINDA YANINDA OLAN DOSTLARINI UNUTMAYACAKTIR''

Türk milleti, zor zamanlarında yanında olan, kendisine güvenen, destek veren dostlarını hiçbir zaman unutmayacaktır. Biz ülkemize davet ettiğimiz herkese 'Gelin birlikte kazanalım' çağrısı yapıyoruz. Çünkü bizim inayete değil, birlikte çalışmaya, birlikte kazanmaya ihtiyacımız var. Bu anlayışla bizimle çalışmak isteyen herkese ülkemizin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.

''ŞİDDETLE KINIYORUM''

Alman ekonomi bakanının hiçbir mesnede dayanmayan, tamamen dolaylı mesajlarla ülkemize yatırım yapan şirketleri ürkütmeyi, tedirgin etmeyi amaçlayan beyanlarını buradan şiddetle kınıyorum ve bu asla siyasete, siyasette temsil makamında olanlara yakışmaz.

''HİÇBİR ALMAN ŞİRKETİYLE İLGİLİ BAŞLATMIŞ OLDUĞUMUZ SORUŞTURMA YOK''

Ben, Milli İstihbarat Teşkilatımı, İçişleri Bakanımı aradım ve kendilerine sordum; 'şu ana kadar Alman şirketleriyle ilgili başlattığınız herhangi bir soruşturma, araştırma var mı? Dün arkadaşlarımdan aldığım cevap şudur; 'Hiçbir Alman şirketiyle ilgili başlatmış olduğumuz bir soruşturma, araştırma yoktur, hepsi yalandır.' Almanya bizi tehditlerle korkutamaz.

''ALMANYA KENDİNE ÇEKİDÜZEN VERMELİDİR''

Alman dostlarıma, tüm dünyaya şunu hatırlatmak istiyorum; Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez. Bu tür şeylerle de bizi korkutmaya gücünüz hiç yetmez. Biz bugüne kadar Türkiye'de faaliyet gösteren Alman firmalarını nasıl güvence altında çalıştırdıysak bundan sonra da aynı şekilde güvence altında çalıştırmaya devam ederiz. Türkiye'deki teröristleri Almanya'da saklayan hükümet önce bunun cevabını vermelidir. Türkiye'den kaçan teröristler Almanya'da niçi saklanıyor? Onlara verilen maddi destekleri ne ile ifade edecekler? Ekranlarda sürekli yayınlanan ve AB'nin yasak koymuş olduğu PKK'yı kendi caddelerinde Alman polisinin koruması altında gösteri yapmasına müsaade eden Almanya bunu ne ile izah edecek? Almanya kendine çekidüzen vermelidir, bizi de asla bu tehditlerle ürkütemez. Kendi yargıları ne kadar bağımsızsa bizim yargımız onlardan daha da bağımsızdır. Türkiye, yeniden şekillenen dünya siyasetinde ve ekonomisinde kendine en doğru, en adil, en kazançlı yeri mutlaka bulmuştur, bulacaktır. Ne terör örgütlerinin azgın saldırıları ne de uluslararası düzeyde sergilenen ikiyüzlülükler buna engel olabilir.

''TÜRKİYE ARTIK AYDINLIĞA DOĞRU YOL ALMAYA BAŞLAMIŞTIR''

Türkiye, bölgesindeki krizlere ve kendisine yönelik tüm saldırılara rağmen büyümeyi, gelişmeyi, ilerlemeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 2,9'luk büyüme oranıyla beklentilerin üzerine çıkarak, Avrupa'ya göre oldukça iyi, dünya genelinde de takdire şayan bir başarı elde etti. Bu yıl da ilk çeyrekteki yüzde 5'lik büyüme oranıyla yine pek çoklarını şaşırtan bir başarı ortaya koydu. İnşallah ikinci çeyrek çok daha farklı gelecek. Ben buna da inanıyorum. Son 4 yıldır kesintisiz saldırı altında bulunan Türkiye, artık aydınlığa doğru yol almaya başlamıştır.

''ARTIK BUNLARIN HİÇBİRİNE ŞAŞIRMIYORUZ''

Uluslararası aktörler, kredi değerlendirme kuruluşları gibi tamamen siyasi yönlendirmelerle not açıklayan kuruluşlara değil ülkelerin gerçeklerine bakıyor. Türkiye gerçeği de apaçık ortadadır. Tüm dünya için ortak ekonomi, siyasi, sosyal standartlar belirleyen ama kendi işlerine gelmediğinde bunların hiçbirine uymayan kimi ülkelerin ve kuruluşların foyası, yaşanan her hadiseyle biraz daha ortaya çıkıyor. Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne almayanların, şartları uygun olmayan nice ülkeyi Birliğe buyur ettiğini gördükten sonra artık bunların hiçbirine şaşırmıyoruz. Kendi elleriyle kendi güvenilirliklerini yok edenlerle bizim işimiz yok."

ALMANYA EKONOMİ BAKANI NE DEMİŞTİ?

Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries, Türkiye'deki mevcut siyasi iklim nedeniyle Alman şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmalarının çok zor olduğunu söylemişti.

Zypries açıklamasında "Saygın Alman şirketleri bir anda 'kara listeye' alınır ve terör destekçisi olarak nitelendirilirse bu Türkiye'de yeni iş ve yatırım yapmayı aşırı zor hale getiren bir iklim anlamına gelir" ifadesini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.