Hava Durumu

Erdoğan başkanlığında toplandı! Çok önemli kararlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda, ülke sınırlarının güvencesi için sınır ötesinde harekatlarını başarıyla sürdüren güvenlik birimlerinin etkinliğini daha üst seviyeye çıkaran yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik projeler gözden geçirilerek yeni kararlar alındı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2018 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2018 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan başkanlığında toplandı! Çok önemli kararlar...

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda, sınırlar  içinde ve ülke sınırlarının güvencesi için sınır ötesinde harekatlarını başarıyla  sürdüren güvenlik birimlerinin etkinliğini daha üst seviyeye çıkaran yerli ve  milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik projeler gözden geçirilerek yeni  kararlar alındığı bildirildi. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından, Savunma Sanayii İcra  Komitesi toplantısı sonrasında yazılı açıklama yapıldı.

Buna göre, Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın başkanlığında, gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.

Sınırlar içinde ve ülke sınırlarının güvencesi için sınır ötesinde  harekatlarını başarıyla sürdüren güvenlik birimlerinin etkinliğini daha üst  seviyeye çıkaran yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik projelerin  gözden geçirildiği toplantıda, savunma sanayi ve teknolojilerini geliştirme,  güçlendirme, destekleme ve ihracat amaçlı muhtelif yatırım ve iyileştirme  faaliyetleri ile ilgili kararlar alındı.

Bu kapsamda Geliştirilmiş Atak Helikopteri projesinin başlatılması,  muhtelif İHA/SİHA, deniz ve kara araçları, elektronik harp ve karıştırıcı  sistemler, çeşitli akıllı mühimmat ve silah sistemlerinin geliştirilmesi ile  güvenlik birimlerinin çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik projeler  değerlendirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.