Hava Durumu

Erdoğan: Bayrağımızın dalgalandığı her yeri...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 950'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Malazgirt Fetih Programı'nda konuştu. Erdoğan, "Kendi vatanımızı ve bayrağımızı dalgalandırdığımız her yeri esenlik yurdu haline getirmenin mücadelesini veriyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2021 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2021 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan:  Bayrağımızın dalgalandığı her yeri...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 950'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Malazgirt Fetih Programı'nda yaptığı konuşmada, "Bizim medeniyetimiz kökü sevgiye, hoşgörüye, hakka, adalete dayalı bir fetih medeniyetidir. Tarih fetih ettiğimiz bütün beldelerde hoşgörüyü ve refahı hâkim kılmak için verdiğimiz büyük mücadelelerin şahididir. Bugün de ecdadımızdan aldığımız ilhamla, kendi vatanımızı ve bayrağımızı dalgalandırdığımız her yeri esenlik yurdu haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Bizim için Malazgirt tarihin tozlu raflarındaki sıradan bir zafer değildir. Malazgirt maziden atiye kurduğumuz köprünün başlangıcındaki en önemli taşıyıcı sütundur" dedi.

"Tarihin gösterdiği istikamette yürümeye devam edeceğiz. Anadolu'daki bin yıllık varlığımızın her dönemi gibi bugünlerimiz de kolay geçmiyor. Bir yandan bölgemizdeki terör ve istikrarsızlık sorunlarının, diğer yandan tabii felaketlerin bir yandan küresel çalkantıların etkileriyle yüzleşiyoruz. Bunun yanında önümüzde pek çok fırsatın olduğunu biliyoruz. İstiklal Marşı bile 'Korkma' diye başlayan bir millete yeis yakışmaz. Durmak, duraksamak, geri dönmek yakışmaz. 'Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım. Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım. Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım.' Bu kükremiş sel gibi millete zincir vuracak gafiller gerektiğinde dağları yırtacak azme ve kararlılığa sahip olduğumuzu unutmasınlar" diyen Erdoğan sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum; Cumhuriyetimizin 100. yılı da bizimdir Malazgirt Zaferi'nin 1000. yılı da bizimdir. Hicret'in 1500. yılı da bizimdir. Nasıl fetihlerimizle ilim ve gönül insanlarımızla sahip çıktığımız, inşa ettiğimiz eserlerimizle geçmiş bizimse yenilikçiliğiyle yapay zekâsıyla hiç unutmayın gelecek de bizimdir. Çünkü biz tarihin bize yüklediği hiçbir sorumluluktan kaçmamış, hiçbir mücadeleden geri durmamış, hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış, gerektiğinde canını ortaya koymaktan çekinmemiş bir milletiz. Biz dünyanın en kadim topraklarına sahip çıkan Türk milletiyiz. Biz mağdurların umut kapısıyız. Ne zaman ki bu vasıflarımızı kaybedersek işte o zaman ahirimizi tehlikeye atmış oluruz. Büyük ve güçlü Türkiye yolunun kesilmesine rıza göstermeyeceğiz. "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.