Hava Durumu

Erdoğan'dan AB mesajı: İhtiyacımız kalmadı

TBMM'nin açılışında çarpıcı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Avrupa Birliği'nin bir adım atarak Türkiye'yi üye yapması gerektiğini belirtip, "Avrupa'nın geleceğine katkı vermekten memnuniyet duyarız. Yapmazsa da bizim için hiç fark etmez, kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdürürüz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2017 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan AB mesajı: İhtiyacımız kalmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 26. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmasına bugüne kadar TBMM çatısı altında görev yapmış tüm milletvekillerini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere TBMM üyelerinden ahirete irtihal etmiş bulunanları rahmetle anarak başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aslına bakarsanız bizim Avrupa Birliği üyeliğine ihtiyacımız da kalmamıştır. Şayet bugün Avrupa Birliği bir atılım yapacaksa bunun tek bir yolu vardır, o da Türkiye'yi üye yaparak, gerçek anlamda bir ekonomik ve kültürel genişleme hamlesini başlatmasıdır. Eğer Avrupa Birliği bunu yaparsa biz buradayız, Avrupa'nın geleceğine katkı vermekten memnuniyet duyarız. Yapmazsa da bizim için hiç fark etmez, kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdürürüz. Türkiye Büyük Millet Meclisindeki tüm partilerimizin de iştirak ettiğini düşündüğüm bu politikamızı, Avrupa Birliği'nden kesin bir cevap alana kadar muhafaza edeceğiz" dedi.

ONLARIN YERİ KANDİL

HDP'li milletvekillerinin TBMM'nin 26. dönem 3. yasama yılı açılış törenine katılmalarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onların yeri Kandil biliyorsunuz" sözleriyle değerlendirdi.

Erdoğan, "15 Temmuz gibi felaketler ülkelerin ve milletlerin birliklerinin, beraberliklerinin, dayanışmalarının maziden atiye uzanan ortak değerlerinin adeta test edildiği imtihanlardır. Hamdolsun, biz devlet ve millet olarak bu imtihanı alnımızın akıyla verdik. Artık ülkemiz üzerinde karanlık emeller besleyenlerin, bunun için kanlı senaryolar yazanların, kendilerine ihanet ortakları devşirenlerin işi çok daha zordur. Milletimiz de, devletimiz de, Meclisimizde oynanan oyunu görmüş, tepkisini tek bir yumruk gibi terör örgütlerinin, ihanet çetelerinin tepesine inerek ortaya koymuştur" diye konuştu.

Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumuyla ilgili Barzani yönetiminin kukla olarak kullanılacağını belirten Erdoğan, "IKBY Kuzey Irak'taki yanlıştan döndükten sonra Türkiye yanında olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca Kerkük'e dikkat çekerek "Kerkük üzerinden ülkemizin tehdit edilmesine tahammül edemeyiz. Bunu hesabını da mutlaka sorarız." diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.