Hava Durumu

Erdoğan'dan ABD'ye: Bize saygı duyacaksın

Afrin'le ilgili ABD kanadından gelen açıklamalara sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'dan sözcü açıklama yapıyor 'Afrin'de kaygılıyız' diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? Stratejik ortaksak bize saygı duyacaksın" dedi. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının da 3647'ye yükseldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan ABD'ye: Bize saygı duyacaksın

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bugün toprağa verilecek olan her alanda mücadeleci kişiliği ile kendisini bildiğimiz Hasan Celal Güzel ağabeyimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Afrin şehir merkezinin tamamen teröristlerden temizlendiği müjdesini milletimizle paylaştık. ('Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları üzerine) Biz sizlerle gurur duyuyoruz.

TERÖRİST SAYISI 3647'YE YÜKSELDİ

Buraya girerken etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3647'ye yükseldi. Amerika'dan sözcü açıklama yapıyor 'Afrin'de kaygılıyız' diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz? Gelin bu terör örgütlerini temizleyelim dediğimiz zaman neredeydiniz? Siz terör örgütleri ile işbirliği yaparak DEAŞ'ı temizleyeceğinizi söylemiştiniz. Buyurun şimdi PYD'yi de YPG'yi de Mehmetçik'imiz ÖSO nasıl halletti işte ortada. Bizimle stratejik ortaksak bize saygı duyacaksın. Bizi aldatmaya kalktınız. 5 bin TIR buraya silah soktunuz. 2 bin kargo silah mühimmat soktunuz. Silah istedik vermediniz ama terör örgütüne verdiniz. Bu nasıl ortaklık? Bütün o mühimmat bizim elimize geçiyor.

ÇAKALLARIN PAYINA DÜŞMEK DÜŞER

Patlayıcıların kılıç artıklarının temizlenmesi için ÖSO ve TSK operasyonlarına bir müddet daha devam edecektir. ÖSO ve bizim askerlerimiz arama taramayı devam ettiriyor. Türkiye Afrin'e operasyon başlattığında estirilen havayı hatırlıyorsunuz değil mi? Önce bir şaşkınlık yaşandı. Ardından terör örgütünü sürekli şişiren haberler yayılmaya çalışıldı. Batı ülkeleri de bize Afrin'e girmeyin demeye utandıkları için olacak bir an önce operasyonları bitirin mesajı veriyor. 2 ayda Afrin operasyonunun askeri safasını büyük ölçüde bitirdik. Aslanlar meydana çıkınca çakalların payına kaçmak düşer. PYD'li çakallar da kuyruklarını kıstırıp kaçtılar. Güya bize karşı savaşmak için hazırladıkları mevziler gördünüz onlara mezar oldu. Sivillerin arkasına sığınarak ancak bu kadar dayanabildiler.

BUNLARIN HAYATI MANEVRA

Bu ülkeyi bu vatanı kimselere bırakmadık bırakmayacağız. Hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar millet olarak birliğimizden kardeşliğimizden vazgeçmeyeceğiz. Hangi bedeli ödetirlerse ödetsinler ezanımızı susturamayacaklar bayrağımızı indiremeyecekler. Daha dün 'Afrin'e girilmesini doğru bulmuyoruz' diyenler şimdi ordumuzu tebrik ediyorlar. Ne oldu şimdi size? Hep manevra bunların hayatı manevra. Ey şu anda ana muhalefetin başı ve yanındakiler siz PYD'yi terör örgütü değildir diye açıklamadınız mı? Biz PKK'nın bunların siyasi yan kuruluşu olduklarını açıkladığımız halde siz aksini kanıtlamaya çalıştınız. Afrin'de PKK PYD ile savaştık. Ben inanıyorum ki ana muhalefetin Afrin olayında takındığı tavrı MHP ile müşterek olarak Afrin'e olan o dayanışma noktasındaki ruhtan kaynaklanan o seslenişimizi bunlar hazmedemediler. Bunun içine çılgınca değişik şekilde saldırdılar. Sonunda Hakk'a inananlar teslim olanlar buradan muzaffer çıktı.

OK YAYDAN ÇIKTI ARTIK

Emirleri sadece milletinden alan bir hükümet ordu var. Buradan açıkça söylüyorum çatlasanız da patlasanız da Türkiye'yi durduramayacaksınız. 2023 hedeflerine ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasının önünü kesemeyeceksiniz. 2053 ve 2071 vizyonlarımızın yükselişini engelleyemeyeceksiniz. Ok yaydan çıktı artık. Türk milleti üzerindeki asırlık külleri silkeleyerek kadim medeniyetinin inkişaf ateşini yeniden alevlendirmiştir. Bu yolda milletimizle birlikte olan, büyük Türkiye'de yerini alır. Kendisine saf olarak milletimizin karşısını belirleyen ise kaderine razı olur. Bizi uzak tutmaya çalıştıkları her yerde kendi şartlarımızda daha güçlü şekilde olmak boynumuzun borcudur. Bizim için 2019'un şifresi yenilenmedir tazelenmedir. (2019 seçimleri) Mesele siyasi rekabet olmaktan çıkmış, milletimizin, devletimizin bekası meselesine dönüşmüştür.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.