Hava Durumu

Erdoğan'dan ABD'ye: İhsan istemez, gölge etmesinler

Erzurum'daki AK Parti Kongresi'nde ABD'ye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika Münbiç'i tümüyle boşaltırsa bu işi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştiririz. Onlardan ihsan istemiyoruz, gölge etmesinler yeter. Münbiç'teki kardeşlerimizi çok fazla bekletmeyeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2018 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2018 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan ABD'ye: İhsan istemez, gölge etmesinler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Erzurum İl Kongresi öncesinde halka seslendi. Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Erdoğan, "Afrin'de sona doğru geliyoruz" dedi. Zeytin Dalı kararı üzerinden Avrupa Parlamentosu'na tepki gösteren Erdoğan, "Afrin'den askerlerinizi çekin bu doğru değil diyorlar. Ey AP siz bu millete ne zamandan beri akıl vermeye başladınız. O aklı siz kendinize saklayın. Afrin'de yola devam" diye konuştu. Erdoğan, eleştirilerini şöyle sürdürdü: "3,5 milyon Suriyeli'ye 7 senedir ev sahipliği yapan biziz. Kapıları açıp gönderseydik kaçacak delik arayacaktınız, delik. Bize yalvardınız, 'Aman kapıları açmayın' diye. Biz insanlık yaptık ama siz insanlıktan anlamıyorsunuz ki. Şu anda da istediğiniz kararı alın, bir kulaktan girer, öbüründen çıkar. Sizin aldığınız kararların zaten kıymeti harbiyesi yok. Asla sivil insanlarla işimiz yok. Afrin'den kaçmak isteyen sivillere nasıl zulüm ettiklerini gördünüz değil mi? İninize gireceğiz, nereye kaçarsanız kaçın kovalayacağız."

AFRİN'İN 4'TE 3'Ü TAMAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongre salonu geçti. Burada da dikkat çeken mesajlar veren Erdoğan'ın gündeminde Zeytin Dalı ve Münbiç vardı.  "Türkiye Afrin meselesini büyük ölçüde çözmüş durumda. Afrin bölgesinin dörtte üçünde kontrolü sağladık" diyen Erdoğan, "2 bin kilometrekarenin kontrolü bizde. Afrinlileri oraya yerleştireceğiz. Bizim o topraklarda gözümüz yok" ifadelerini kullandı.

ABD'YE:  GÖLGE ETMESİNLER YETER

Münbiç operasyonunun sinyalini bir kez daha veren Erdoğan, "Münbiç konusunda ABD yeni bir yöntem önermişti. Yönetimde sürekli değişiklik olduğu için yeni kadronun nasıl bir yol izleyeceğini bilmiyoruz.  Amerika Membiç'i tümüyle boşaltırsa bu işi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştiririz. Bunların zaten bizim bu faaliyetlerimize en küçük bir değişiklikleri olmayacak. Onlardan ihsan istemiyoruz, gölge etmesinler yeter" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.