Hava Durumu

Erdoğan'dan ABD'ye 'S-400' resti: 'En kısa sürede alacağız'

ABD'li yetkililerin "S-400'lerden vazgeçerseniz, F-35 yaptırımı kalkar" mesajına rest çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin S-400'lere ihtiyacı var, en kısa sürede alacağız" dedi. Erdoğan, döviz kurlarındaki hareketlenme ile ilgili de, "Ne yaparlarsa yapsınlar 2023 hedeflerine ulaşacağız. Bu da geçer yahu" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2018 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2018 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan ABD'ye 'S-400' resti: 'En kısa sürede alacağız'

"Bölgemizle birlikte ülkemizi de kendi senaryolarına göre biçimlendirmeye çalışanların karşısına kendi irademizle kendi hedeflerimizle çıkma kararını verdiğimiz andan itibaren zorlu bir mücadelenin içine düştük. Ülke ve millet olarak tercihimizden asla pişman değiliz"

Erdoğan, "Elini vicdanına koyan herkes, şu gerçeği kabul edecektir; Türkiye'nin ne sınırları içinde ve dışında maruz kaldığı terör saldırılarını ne uluslararası alanda karşılaştığı riyakarlığı ne de ekonomide oturtulmaya çalışıldığı kriz görüntüsünü hak edecek bir sorunu bulunmuyor"

"Türkiye'nin S-400'lere ihtiyacı var ve bunun da anlaşması bitmiştir. İnşallah en kısa zamanda alacağız"

'F-35'LER İÇİN 900 MİLYON DOLAR ÖDEME YAPTIK'

"Türkiye'nin zaten proje ortağı olduğu F-35'lere de ihtiyacı var. Verirler, vermezler onu bilemem. Verdikleri takdirde anlaşmaya uyduklarının bir ispatıdır. Şu ana kadar biz ortaklığımızın gereği 900 milyon dolar ödeme yaptık. Taksitler geldikçe ödüyoruz. 120 F-35, anlaşmamıza göre bize verilmesi gerekiyor. Verilir veya verilmez. Artık dünya ülkeden ibaret değil."

'DÖVİZ KURUNU, DÖVİZ KURŞUNU HALİNE GETİRDİLER'

"Döviz kurundaki tutarsızlık, ülkemize yönelik bir oyundur"

"Terör örgütleri aracılığıyla yapamadıklarını döviz kuruyla yapıyorlar. Döviz kurunu, döviz kurşunu haline getirdiler. 'Döviz kuru ne olacak?' diyenler varsa onlara da cevabımız 'Bu da geçer yahu' olacaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.