Hava Durumu

Erdoğan'dan iş adamlarına +2 çağrısı

Beştepe'de düzenlenen İstihdam Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş adamlarına seslendi: "Her müessesemiz artı olarak ikişer kişi istihdam edecek olursa yüzde 11,1'lik büyümeyi biz yükseltmeye devam ederiz" dedi. Erdoğan, yeni teşvik paketlerini de açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan iş adamlarına +2 çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstihdam Şurası'nda konuştu, önemli mesajlar verdi. 2017'de 1,5 milyon kişiye ilave istihdam sağlandığını belirten Erdoğan, "Kriz tellallığı yapanlara en güzel cevap işte bu tür gelişmelerdir. 3. çeyrekte yüzde 11,1 büyümeye dudak bükenlerin elde ettiğimiz 1,5 milyon kişilik ilave istihdamı takdir etmelerini beklemiyoruz. Gölge etmesinler, ayağımıza bağ olmasınlar yeter. İstihdam seferberliğinde elde ettiğimiz neticede devletin sağladığı teşvikler elbette önemlidir" dedi.

HALKIMIN SEVGİSİ ARTAR

İstihdamla ilgili iş adamlarına yeni bir çağrı yapan Erdoğan, "Yeni bir ricam olacak. İstihdam seferberliğini herhalde sürekli devletten bekleyecek olursak ciddi bir yanılgı olur. 1,5 milyon üyesi olan TOBB yılbaşında kendisinden bütün üyelerin artı bir istihdam sağlamasını istemişti. Şimdi büyüme oranımız ikiye katladığına göre biz artı iki istihdam sağlayacak olursak bu ülkemizin büyüme oranını daha da genişletecek ve bu ülkeyi kıskananları da çıldırtacaktır. İşadamlarımıza sesleniyoruz. Her müessesemiz artı olarak ikişer kişi istihdam edecek olursa 11,1'i biz yükseltmeye devam ederiz. Bu halkımın işverenlere olan sevgisini de artıracaktır" dedi.

EK İSTİHDAMA PRİM TEŞVİKİ

Erdoğan, konuşmasında yeni müjdeler de verdi. "Prime esas kazanç sistemini getiriyoruz" diyen Erdoğan, "Artık ek istihdamda 4 bin 740 liraya olan ücretler de sigorta primi teşvikine dahil ediliyor. Prim ve vergi desteği her sigortalı için 12 ay olacak şekilde önümüzdeki yıl da sürecek. Rakamlar yeni asgari ücrete güncellenecek, bu teşvik 2020'ye kadar sürecek" ifadelerini kullandı.

BİR AY SİZDEN, BİR AY BİZDEN

Erdoğan, "Esnaflara müjdemiz var. Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri maaş, prim ve vergilerin verginin birini kendileri birini devlet ödeyecek. Esnaflarımıza, küçük işletmelere bir ay senden bir ay bizden diyoruz. Bu teşvik 12 ay süreyle geçerli olacak" dedi.

GÜNLÜK 54 LİRA ÖDEME

İŞKUR'un kendi işçini kendin yetiştir programının süreceğini ve 6 ay olacağını belirten Erdoğan, "Katılanlara günlük 54 lira cep harçlığı verilecek. İşbaşı eğitim programları ve mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara, 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 lira bakım desteği vereceğiz" diye konuştu.

ENGELLİLERE 50 BİN LİRAYA KADAR HİBE DESTEĞİ

Konuşmasını "Engelli kardeşlerin istihdamıyla ilgili de müjde paylaşmak istiyorum" diye sürdüren Erdoğan, "En az yüzde 40 engelli raporuna sahip engellilere İŞKUR tarafından 36 bin liraya kadar hibe desteği veriliyor. Bu rakamı önümüzdeki yıl 50 bin liraya yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı.

PASAPORT AÇIKLAMASI

Yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport sahibi gençler, kayıtlı olarak çalışmaya başladıklarında bu haklarını kaybediyorlardı.  Bununla ilgili değişikliği de müjdeleyen Erdoğan, "Artık 18-25 yaş aralığındaki gençlerimiz çalışmaya başlasalar da pasaportlarını kullanmayı sürdürebilecekler" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.