Hava Durumu

Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Yakında her ilde devreye alıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meclis'imizin iradesine sunacağımız yeni yargı paketlerinde talepleri ve beklentileri karşılamayı esas alacağız" dedi. Erdoğan, "Yakında her ilde Sulh Komisyonlarını devreye alıyoruz. Böylece yargının iş yükünü düşüreceğiz" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2021 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2021 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Yakında her ilde devreye alıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'ne katılıyor.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Bugün kura çekerek görevlerine başlayacak olanları tebrik ediyorum. Kadınlarımızın başarılarıyla temayüz ettiğini görüyoruz. Mesleki eğitim süreçlerini birincilikle itiren kadın hakim ve savcıları kutluyorum. Ülkemizde toplam 21 bin 844 hakim ve savcı görev yapmaktadır. 6 sene önce teröristler tarafından makamında kalleşçe şehit edilen Mehmet Selim Kiraz başta olmak üzere şehit düşen yargı mensuplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Son 19 yılda adliye kapısını adaletin kapısı haline getirmek için tarihi nitelikte bir çok adım attık. Hakim - savcı sayısını neredeyse 2.5 kat arttırarak mahkemelerimizin yükünü hafiflettik. İnfaz koruma memurlarının yıpranma paylarından hakim ve savcılarımızın çalışma şartlarına kadar her alanda iyileştirmelere gittik. 

Adalet kalkınma ve büyümenin de lokomotifidir. Adaletin sağlanmadığı, adalete güvenin zedelendiği toplumda siyasi iradenin kalkınmaya yönelik yapacağı hamleler de eksik kalmaya mahkumdur.  Adalet terazisinin doğru tartması kadar adaletin gecikmemesi de önemlidir. Bu ilkeden hareketle göreve geldiğimizden beri adalet sisteminin hızlı işlemesi için çaba harcıyoruz. Hakim ve savcıları merdiven altında sandalyelerde adalet dağıtmak gibi utanç sahnelerinden kurtardık. Adli yıl açılışında 10 bloktan oluşan yeni Yargıtay binamızı törenle hizmete aldık. 6 ayrı binaya bölünmüş Yargıtay'ı tek çatı altında toplayarak kalite ve vakit kaybının önüne geçtik. Ankara'ya modern bir adliye binası yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. 2021 yılı bitmeden yeni adliye binamızın temelini atmayı planlıyoruz.

Adaletin tecellisi için sağlıklı bir çalışma ortamının önemi elbette tartışma götürmez. Ama sadece modern binalar yapmakla adaletin tesis edilemeyeceği de bir gerçektir. Temel şart, güçlü, tarafsız ve bağımsız bir hukuk sisteminin varlığıdır. Yargı camiamız uzun yıllar boyunca ya vesayetçilerin ya da halka rağmen halkçılık yapan jakoben düşüncenin tasavvuru altında kalmıştır. Bir sağdam bir soldan gençlerin darağacına gönderildiği dönemler yaşadık. Uyduruk davalarla başbakanların asıldığı yüz kızartıcı durumlara şahitlik ettik. Darbecileri ayakta alkışlayan sözde yargı mensupları gördük. Haksız ithamlara ve eleştirilere rağmen 2002'den bu yana adaleti hakim kılmak için reform irademizi daima canlı tuttuk. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.