Hava Durumu

Erdoğan'dan sert çıkış: Bedelini ödeyeceksiniz!

Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumuna bir kez daha sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçmişte oraya her türlü desteği verdik, canlarını koruduk. Ama şimdi şartlar değişti" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2017 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2017 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan sert çıkış: Bedelini ödeyeceksiniz!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'daki il danışma toplantısında konuştu.

Ülkenin birlik ve bütünlüğüne vurgu yapan Erdoğan, vatanı bölmek isteyenlerin bedelini ağır ödeyeceklerini söyledi. Terörün sonu gelene kadar mücadele edeceklerini belirten Erdoğan,  bu konuda taviz verilmeyeceğini ifade etti.

Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumuna vurgu yapan Erdoğan, bölgedeki olumsuz gelişmelere müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Erdoğan konuşmalarına şu şekilde devam etti:

Maalesef ülkemizde, 'AK Parti ve Tayyip Erdoğan kaybetsin de gerekiyorsa Türkiye batsın' gibi hastalıklı bir zihniyetin içinde olanlar var. Sayıca azlar ama etrafa yaydıkları cüruf, sebep oldukları kötü koku çok fazla.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'ne en büyük desteği biz verdik. Yeri geldi canlarını korumak için kapılarımızı açtık. İmkânlarımızı paylaştık.

Geçmişte yaptıklarımızdan asla pişman değiliz ama madem artık şartlar değişti, attıkları adımların bedelini ödeyeceklerdir.

Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde ya Araplar ya Türkmenler ya da diğer gruplardan bazıları çoğunlukta. Buraya uluslararası hukuk 'tartışmalı bölgeler' diyor.  Kerkük, tartışmalı bölgedir. Ama bunlar ne diyor? Bunlar diyor ki 'Kerkük bizimdir.' Kerkük'ün tarihinde siz var mısınız? Yoksunuz.

Kuzey Irak'ta bağımsız bir devlet kurulmuyor. Tam tersine birileri tarafından keyifle deşilecek, sürekli kanayan bir yara açılıyor. Bu gerçeği görmezden gelmek ne bize, ne Irak'taki Kürt kardeşlerimize, ne de diğer kesimlere hiçbir şey kazandırmaz.

Şu anda biz komşu ülkeler, İran, merkezi yönetim ve Suriye tarafı olmak üzere hepsiyle irtibat halinde buradaki olumsuz gelişmelere hazır olduğumuzu bildirdik. Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde bu gelişmelere müsaade edemeyiz. Nüfus ve tapu binalarını yakarak, kendilerine tabi olmayanları baskıyla, şiddetle, adil ve hukuki olmayan yollarla göçe zorlayarak oluşturulan bir iklimde yapılan referandumu bizim kabul edebilmemiz mümkün değildir. Erzurumluların dediği gibi 'kaynayan kazan kapak tutmaz', bunu böyle bilmeleri lazım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.