Hava Durumu

Erdoğan'dan teşkilatlara mesaj

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 seçimlerine dikkat çekti "2019 seçimleri ülkemiz ve partimiz için en az 3 Kasım seçimleri kadar kritik bir dönüm noktası olacaktır'' diyen Cumhurbaşkanı terörle mücadelede kararlılık vurgusu da yaptı

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan'dan teşkilatlara mesaj

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Perşembe günü Türkiye açısından bir hayalin gerçeğe dönüşmesi yolunda tarihi bir adıma şahitlik ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin otomobil projesini hayata geçirecek girişim grubunda yer alan 5 babayiğidi kamuoyumuza tanıttık. Son bir asırda dünyada yaşanan büyük sıçrama dönemlerinin ilk üçünü kaçırmıştık. Geçtiğimiz 15 yılda ülkemizi getirdiğimiz seviye bizi dördüncü atılım dönemini yakalayabilmemiz konusunda fevkalade umutlandırdı. Türkiye'nin otomobil projesi işte bu dördüncü atılım döneminin adeta sembolü olacak, lokomotifliğini yapacak önemde görüyoruz" diye konuştu.

Bu tür yüksek teknolojiye dayalı projelerin kendi sektörleriyle birlikte çok geniş bir alanda etkiye yol açtıklarını bildiklerini ifade eden Erdoğan, "Düşük teknolojili, düşük katma değerli üretimden yüksek teknolojiye, tasarıma markalaşmaya dayalı üretime geçiş sürecimizde bu projenin çok önemli bir yeri olacaktır" dedi.

Ortak girişim grubunda yer alan firmaları da tebrik eden Erdoğan, "2019 yılında prototipini, 2021 yılında da ticari üretimini beklediğimiz Türkiye'nin otomobil projesinde kendilerine başarılar diliyorum. Aynı konuda bir süredir TÜBİTAK bünyesinde yürütülen çalışmaların tüm sonuçları da girişim grubumuzun istifadesine açıktır" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız dün itibariyle ihracat ve ithalatçılarımıza kolaylık sağlayacak sistemi devreye soktu. İşlemler cep telefonu ve bilgisayardan görülebilecek. Gümrük Bakanlığı belli bir rakamın üstünde ihracat yapan firmalara doğrudan danışmanlık yapacak.

''3 KASIM SEÇİMLERİ ÜLKEMİZDE YENİ BİR DÖNEMİN MİLADI OLMUŞTUR''

Geçtiğimiz cuma günü 3 Kasım 2002 seçimlerinin 15. yıldönümüydü. Parlamentoda yüzde 63 gibi bir çoğunluğa sahip olduk. Milletimizin bize olan güvenini boşa çıkarmadık oylarımızı sürekli yükseltirken parlamentodaki oranımız da kendini korudu. 3 Kasım seçimleri ülkemizde yeni bir dönemin miladı olmuştur.

''ŞİMDİDEN ÇALIŞMAYA BAŞLADIK''

Büyüyen güçlenen gelişen Türkiye'nin imkanları her bölgemizde şehrimizde her haneye yatırım hizmet olarak yönlendirilmiştir. Şimdi önümüzde yeni bir imtihan var. 2019 seçimleri ülkemiz ve partimiz için en az 3 Kasım seçimleri kadar kritik bir dönüm noktası olacaktır. Ülkemizin yeni yönetim mimarisini oluşturma için şimdiden çalışmaya başladık.

''BUNLAR RASTGELE OLAN DEĞİŞİMLER DEĞİL''

Bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmeler önümüzdeki asrı biçimlendirecek köklü bir yeniden yapılanma sürecinde olduğumuzu gösteriyor. Ortadoğu'daki gelişmeler bunlar rastgele olan değişimler değildir. Türkiye Kurtuluş Savaşı'nda bu yana belki de ilk defa bu kritik sürece önceden yazılmış senaryolardaki rolünü kabul etmek yerine kendi iradesini ortaya koyan bir pozisyonda girmiştir. Milletimiz oynanan oyunu görmüş iradesini büyük ve güçlü Türkiye'den yana kullanmıştır.

''HEPSİ HİKAYE''

PKK sadece PKK değildir. Bu örgüt ülkemize yönelik operasyonlarda kullanılan bir aparattır. FETÖ'nün bankalarına para yatırmayın okullarında çocuk okutmayın derken boşuna konuşmadık. Akıllı olanlar Türkiye'yi terk etti gitti, aklı olmayanlar burada tuzağa düştü. Diyorlar ki bilmiyorduk onun için gönderdik. Hepsi hikaye.

''BİZİM 1 ŞEHİDİMİZİN KANI YÜZLERCE TERÖRİSTİN KANIYLA ÖLÇÜLEMEZ''

FETÖ'nün neyi nasıl götürdüğü ortada. Şimdi temizleme dönemi içindeyiz. Hukukun kuralları neyi gerektiriyorsa bunu yapıp yolumuza devam edeceğiz. Arkadaşlarımız şu anda kar kış demeden Hakkari'de Tendürek'te Cudi'de Gabar'da sürekli olarak askerimizle polisimizle birlikte oralarda. Şu anda bütün siyasi kademelerimiz bakanlarımız komuta kademesi hepsi bu hafta oralardaydı oradan kendileriyle irtibat halindeydik. Durmayacağız üzerine üzerine gideceğiz kimse alınmasın gücenmesin buralarda yok şöyleymiş böyleymiş demesin gideceğiz bizim 1 şehidimizin kanı yüzlerce teröristin kanıyla ölçülemez bunu böyle bilsinler.

''BU SIKINTILAR SAKALIMIZIN TIRAŞI MESAFESİNDEDİR''

Ufak tefek de olsa yaralar aldık ama çok daha güçlü ve karalı şekilde hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdürdük. Ayaklarımıza takılan çelmeler iki yüzlü tavırlar elbette bizi sıkıntıya sokmaktadır ama bu sıkıntılar sakalımızın tıraşı mesafesindedir.

''BÜYÜKLÜK TOPLA TÜFEKLE OLMUYOR''

Tarih bize göstermektedir ki büyüklük topla tüfekle sayıyla olmuyor büyük olmak için önce koca bir yüreğe sağlam bir imada güçlü iradeye sahip olacaksınız.

''RABİAMIZI ANA MUHALEFETİN BAŞINDAKİ ZAT ANLAYABİLMİŞ DEĞİL''

Yedi düvel üzerimize de gelse rabiamızdan asla taviz vermeyeceğiz. Rabiamızı ana muhalefetin başındaki zat anlayabilmiş değil. Tekrar söyleyeyim sonuna kadar tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet diyeceğiz.

''BİZE KÜFREDENLERE BİZ HUKUKUN KAPISINI AÇIYORUZ''

Bize küfredenlere biz hukukun kapısını açıyoruz ama biz onlara sadece 'Rabia'yı öğretiyoruz. Kılıçdaroğlu öğrendin mi? Oyunları boza boza senaryoları yırta yırta hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz.

''ANA MUHALEFET PARTİSİNİN FOYASI ARTIK ORTAYA DÖKÜLMÜŞTÜR''

Siyasi rekabet bizi korkutmaz tam tersine şevkimizi gayretimizi artırır. Dünyada reform talep eden taraf muhalefet olur. Biz reform peşinde koşuyoruz ana muhalefet bunları engellemeye çalışıyor. Ana muhalefet partisinin foyası artık ortaya dökülmüştür. Eskilerin deyimiyle takke düşmüş kel görünmüştür.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Başbakan olacağım diyerek Başbakan olunmaz değişim diyerek de değişim gerçekleşmez. Hep aynı şeyleri yaparak her defasında farklı sonuçlar elde etmeye çalışmak akıl sağlığı ile ilgili soruna işaret eder. Önce zihniyetinizi sonra yöntemlerinizi değiştirmeye ihtiyaç vardır. 20 yıl önce ne diyorlarsa bugün de aynı şeyi söylüyorlar.

AK PARTİ'Lİ BAZI BELEDİYE BAŞKANLARININ İSTİFALARI

Belediyelerimizde ayrılan arkadaşlarımıza hizmetleri için teşekkür ediyorum. Kimse gücenmeyecek biz sürekli güncellenen yenilenen ve güncellendikçe çok daha farklı bir hizmet imkanını yakalayan bir partiyiz. Görevlerini devreden arkadaşlarımız bu büyük aile içinde çalışmaya devam edeceklerdir.

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN ABD ZİYARETİ

Sayın Başbakan ve geniş bir heyet ABD'deki görüşmeleri yapmak için yola çıktılar. Bu haftayı ABD'de birçok çeşitli kurumlarla görüşmeler yaparak geçirecekler inşallah sonuçları hayırlı olur.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.