Hava Durumu

Erdoğan: Devletin omuzlarına yıkılıyor, bu adil değil

Halk Sağlığı Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bağımlılıkla terörün birbirine benzediğini belirtip, elektronik sigarayla ilgili de sert sözler sarf etti: "Çıkarmışlar bir elektronik sigara, 'bunda nikotin yok!' 'Şu kadar yatırım yapacağız' diye çok geldiler bize. Siz buradaki gençliği buna alıştırmak istiyorsunuz, biz buna müsaade etmeyiz." Uyuşturucu konusunda aileleri de uyaran Erdoğan, "Ailenin farkında olamadığı bir sorunu devletin omuzlarına yıkmak adil bir yaklaşım değildir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2018 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2018 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan: Devletin omuzlarına yıkılıyor, bu adil değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Samandıra'da elim bir helikopter kazasında kaybettiğimiz askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerimize Rabb'imden şifalar diliyorum." dedi.

Bağımlılıkla terörün birbirine benzediğini belirten Erdoğan, "Bunlarla etkin mücadelenin yolu, sivrisineklerle uğraşmak, yanında bataklığı kurutmaktır." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık sadece alkol veyahut tütün bağımlılığı değil, elektronik bağımlılık çok daha büyük tehditleri oluşturuyor" diyerek şunları kaydetti:

ÇALIŞMA YÖNTEMLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ

Yeşilay'ın çalışmalarını hep destekledik desteklemeye devam edeceğiz. Bağımlılıkla mücadele konusunda kat etmemiz gereken çok yol bulunuyor. Uyuşturucu ve alkol tüketiminin yaygınlaşmasından tütün tüketimiyle mücadelede istediğimiz neticeleri alamamamızdan şikayet ediyorsak çalışma yöntemlerimizi gözden geçirmeliyiz. Bir yerde bir eksiklik var. Elbette önleyici polisiye tedbirler, tedaviye yönelik sağlık hizmetleri önemlidir. Bunlar en iyi şekilde verilmelidir ama asıl mesele bu tür köklü alışkanlıkların yerleşmesine zemin hazırlayan iklimi ortadan kaldırmaktır. Haramı helali bilen toplumda uyuşturucu, alkol, hırsızlık haksızlık diye bir sorun olamaz. Bu tür sıkıntılar varsa bağımlılıktan öte sorunlarımız var demektir.

ÇOK GELDİLER BİZE HALA GELİYORLAR

Bağımlılığın çeşitlendiğini görüyoruz. Artık sadece alkol veyahut tütün bağımlılığı değil, elektronik bağımlılık çok daha büyük tehditleri oluşturuyor. 2 yaşındaki bir yavru cep telefonuyla o kadar bağımlı hale geliyor ki her şeyinden kopuyor. Bağımlılıkla terör birbirine benzer. Bunlarla etkin mücadelenin yolu, sivrisineklerle uğraşmak, yanında bataklığı kurutmaktır. Çıkarmışlar bir elektronik sigara 'bunda nikotin yok!' Çok geldiler bize hala geliyorlar. Şu kadar yatırım yapacağız diye. Biz de kendilerine alternatif teklifler götürüyoruz. Siz bunu yurtdışına ihraç edebilecek misiniz? Siz buradaki gençliği buna alıştırmak istiyorsunuz, biz buna müsaade etmeyiz.

Türkiye'nin son yıllarda terörle mücadelede kat ettiği mesafenin en önemli sonuçlarından biri de ister transit olsun ister tüketime yönelik olsun uyuşturucu ticaretinin tüm çeşitlerine büyük darbeler vurmasıdır.

DÜNYA SESSİZ, HİÇ PARİS'İ GÖRMÜYOR

Gezi olaylarında uluslararası medya sürekli Taksim'i gösterdi değil mi? Şu anda Paris'te terör eylemleri var, uluslararası medyada bir ses var mı, yok. Dünya sessiz, hiç Paris'i görmüyor. Niye görmüyorlar? Onların lekelenmesini istemiyorlar. İsteseniz de istemeseniz de dünya bunu takip ediyor

Geçmişte veya bugün çok farklı inançlardan insanların yaşadığı coğrafyalarda terör görülmüş bir sorundur. Buna rağmen sadece Müslümanların böyle bir ithama, iftiraya maruz bırakılması küresel düzeyde terörle mücadelenin önündeki en büyük handikaptır. Tüm dünyayı terörizm karşısında ilkeli ve sonuç almaya yönelik bir tutum etrafında buluşmaya davet ediyoruz.

GERİ ADIM ATMAYIZ

Uyuşturucu tacirlerine karşı teröre olduğu gibi tavizsiz davranıyoruz. Uyuşturucudan 52 bin kişi hapishanelerde bulunuyor. Bizim derdimiz uyuşturucu müptelalığından vatandaşlarımızı kurtarmak. Biz buna engel olmazsak geleceğimizi kaybederiz. Bizim nazarımızda çocukların eline silah vermek ile uyuşturucu tutuşturmak arasında bir fark yoktur. Uyuşturucuya karşı en yüksek cezaların verildiği ülkelerdeniz. Bu konuda bir adım geri adım atmayız. AMATEM'i destekliyor ve yaygınlaştırıyoruz. Kamu ve üniversite hastanelerinin çalışmalarını artırdığını memnuniyetle görüyoruz. Ebeveynlerinin çocuklarını tuzağa düşürmemek için uyanık olması şarttır. Ailenin farkında olamadığı bir sorunu devletin omuzlarına yıkmak adil bir yaklaşım değildir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.