Hava Durumu

'Erdoğan, Gökçek'le ilgili sürecin düğmesine bizzat bastı'

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasının istendiğine yönelik iddiaları değerlendiren Abdülkadir Selvi, "Erdoğan Gökçek'le ilgili sürecin düğmesine bizzat bastı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Erdoğan, Gökçek'le ilgili sürecin düğmesine bizzat bastı'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifası siyaset dünyasında şok etkisi yarattı. Topbaş'ın istifa nedenini açıklamaması da kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

Topbaş'ın ardından bir istifa da, damadı geçtiğimiz ay FETÖ'den tutuklanan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'ten geldi.

2 gün önce Kanal D'de yayınlanan haber ise ortalığı iyice karıştırdı. Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddia edildi.

Haberin hemen ardından Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe'den haberlerin asılsız olduğu yönünde açıklama geldi.

Ardından gözler bir diğer belediye başkanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu an için Gökçek'in istifasının istenmediğini fakat olmayacağı anlamına da gelemeyeceğini belirtti.

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında çarpıcı tespitlerde bulundu.

Erdoğan'ın Kuzey Irak'a yönelik tepkilerini değerlendiren Selvi, "Erdoğan, dostluğu kıymetli olduğu kadar husumetinden de korkulması gereken bir lider" dedi.

Erdoğan'ın Gökçek açıklamasını da yorumlayan Selvi,

"Erdoğan o konuya hiç girmeyebilirdi. Ama özellikle konuştu. Gökçek'le ilgili sürecin düğmesine bizzat bastı. Böylece kitlelere, "Sizin isteğinizi yerine getiriyorum" mesajını verdi.  AK Parti'de değişim süreci başladı. Değişecek belediye başkanı sayısı ise beklenenden fazla olacak. Çünkü Erdoğan için 2019 seçimleri, var olmak ya da yok olmak gibi bir anlam taşıyor" yorumunda bulundu.

Bugün İran'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uğurlayanlar arasında, Melih Gökçek'in de olması dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.