Hava Durumu

Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme başladı! İşte ilk mesajlar...

38 askerin şehit düşmesinin ardından ilk kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklamalarda bulundu. Görüşme öncesinde basının karşısına çıkan Putin, "Hayatını kaybeden askerleriniz için taziyelerimi iletiyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alacağımız isabetli kararlar bölgeyi rahatlatacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2020 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2020 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme başladı! İşte ilk mesajlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da baş başa görüşmeleri öncesi kısa birer açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şöyle konuştu:

''Bölgede sıkıntı büyük. Biliyorum ki şu anda dünyanın gözü burada. Bugün alacağımız kararlar bölgeyi de ülkemizi de rahatlatacaktır. Türkiye-Rusya ilişkilerinin tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz.''

PUTİN: SURİYE ORDUSUNUN CİDDİ KAYIPLARI VAR

Putin ise, ''Suriye'de hayatını kaybeden Türk askerleri için başsağlığı diliyorum. Hiçbir kimse Suriye askerleri dahil olmak üzere orada Türk askerlerinin bulunduğunu bilmiyorlardı. Suriye ordusunun gerçekten ciddi kayıpları var. Tüm bunlardan dolayı bu olayın bir daha tekrarlanmaması, Türk Rus ilişkilerine zarar vermemesi içingörüşmelere devam etmemizde fayda var. Gelişmelerin Türkiye ve Rusya ilişkilerini zedelememesi için Suriye konusunda tüm alanları ele almamız gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.